Работа у дома: най-добрите растения за работното място

Работа у дома: най-добрите растения за работното място

Проучванията показват, че производителността се увеличава значително, когато наоколо има много зеленина и цари „еко атмосфера“. Събрахме за вас най-подходящите растения, които не изискват специални грижи и перфектно понасят всякакви условия.

5 начина да комбинирате всекидневната с домашен офис

Да работиш от вкъщи става все по - популярно и много хора предпочитат именно този начин, за да развиват своята кариер...

01/07/2016

Филодендрон

Филодендронът е едно от любимите растения на офис служителите. Непретенциозен, с големи месести листа, оцелява в почти всяка среда. Това растение не изисква сложно поливане, не се нуждае от много светлина и толерира температурни промени и климатик.

6 офис консуматива, които може да ползвате във фризера

В  разгара на лятото животът в офиса може да бъде като във фризер - климатикът е на 21 градуса, а от жегата навъ...

17/08/2018

 

Дърво на живота

Дървото  на живота също се отличава със своята издръжливост. Тя обича слънцето, така че живее най-добре на перваза на прозореца и се чувства идеално в малки светли стаи. Месестите му листа задържат вода добре, така че това растение може да оцелее дълго време без поливане.

 

Алое вера

Това растение с дълги листа и "скулптурни" форми е идеално както за дома, така и за офиса. Филтрира въздуха, произвежда кислород и подобрява благосъстоянието (и съня, така че често се поставя и в спалнята). Непретенциозността на алоето бие всички рекорди – трябва му малко вода на всеки две седмици и това е!

 

Кактус

Поради разнообразието от видове и повишената издръжливост при всякакви условия, кактусите  са 100% хит в офис интериора. Малките версии не заемат много място, не се нуждаят от поддръжка и предпочитат индиректна светлина. Поливайте ги веднъж седмично и те ще процъфтяват на вашия работен плот.

Флорариум

И накрая, една идея за тези, които искат да получат "всичко в едно": флорариум (или, както ги наричат още, фитотерариум). Това е малка градина в затворен стъклен съд, вътре в който се поддържа постоянна влажност и температура. Не заема много място, така че може да се държи еднакво добре на перваза на прозореца и на работния плот.

 

Офисът вече е у дома

Обстоятелствата в последните месеци принудиха все повече хора да работят от дома си. Концепцията за домашен офис обач...

09/06/2020
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...