Как да приготвим градината за зимата

Как да приготвим градината за зимата

Есента отдавна настъпи и е време да обърнете внимание на градината си, преди зимата тотално да скове всичко от студ.

Това означава, че е настъпило време да приключите със саденето и да започнете да подготвяте градината за по-студените дни, които предстоят.

Лесно е, особено когато следвате тези 4 стъпки:

1. Мулчиране

Мулчирането около растението ще им осигури топлина и ще осигури хранителни вещества, щом температурите навън паднат сериозно.

Според учени от Вермонтския университет най-удачното време за мулчиране е след като пръстта започне да замръзва, но преди да падне първия голям сняг.

8-10 см мулч са напълно достатъчни, за да съхраните растението здраво.

2. Поставяне на табели

Когато топлите дни се завърнат, вие с радост ще влезете в градината, но е възможно да сте позабравили къде какво сте засадили.

Сложете маркери или табели, които да ви ориентират.

3. Дренирайте

С падането на температурата на въздуха водата се превръща в лед. Ако не дренирате почвата, не почистите косачката и не изпразните всички градински съдове, те ще замръзнат. Това означава, че когато се запролети, много от тях може да са вече повредени.

4. Внесете растенията у дома

Не всички растения са способни да оцеляват навън. Разбира се, не е възможно да вкарате цялата си градина у дома. Затова е препоръчително да знаете кои устояват на студ. Доматените насаждения е добре да приберете на топло. Както и подправките - розмарит, мащерка и мента.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...