20 идеи за малкия двор

20 идеи за малкия двор

Виещи се растения


Малкият двор става по-привлекателен ако заложите на пълзящи по стената растения. Добавете няколко дървени щайги или кофи с цветя и малък каменен фонтан.

Отворено пространство

Високите стъклени врати помагат за интеграцията на интериора и екстериора чувство. Заложете на сходни цветове на подовете, за да създадете илюзия за пространство.

Оползотворете всяко местенце


Един трик за използване на пълния потенциал на малкото място. Ето пример за перфектната зона за почивка. Дори и балконът има роля – да държи хамака.

Модерни материали


Заложете на модерния интериор и изчистените линии - материали като стъкло и стомана. Подравнете тревата или изберете изкуствена.

Изчистени линии


Този малък двор е пример за изискан дизайн и изчистени форми. Комбинацията на дървен под, съвременни мебели и дизайнерска камина създават чувство за комфортно и модерно място.

Портофино стил


Градина, която ни пренася в Италия – перфектно подстригани храсти, маслинови дръвчета, лавандула и калдъръмена мозайка създават този неповторим ефект.

Умно планиране на зеленината


Важно е когато планирате растенията в градината да подберете правилните: светлозелените, сивите и сребристите правят дворът да изглежда по – голям, докато тъмно зелените е най-добре да се садят на големи пространства.

Водни съоръжения


Водните съоръжения създават чувство за пространство в малката градина, защото водата отразява светлината. Течащата вода също заглушава и градския шум и успокоява.

Дървен декинг


Дървеният декинг и живият плет са задължителни елементи за малкия двор. Добавете шикозна масичка за кафе и столове и няма как да мечтаете за по – хубаво място за закуска.

Светлината


Осветлението е най-лесният начин да създадете настроение в градината. Няколко фенера или висящи стъклени свещника са перфектни за романтична вечеря.

Плодово дръвче


Мислете мащабно. За малката градина не е задължително да има само цветя и храсти. Заложете на някое плодно дръвче, например смокиня.

Цветни схеми


Използвайте различни цветови схеми, които да създават преход между интериора и екстериора, а с това и чувство за повече пространство.

Симетрия


Симетрията в малката градина е задължителен елемент, защото така се избягва усещането за претрупаност. Равните форми и размери създават илюзия за простор и подреденост.

Големи идеи


Тук външната зона за хранене е решена на терасата, а градината е красиво и семпло оформена и заета само с римска статуя. Ако искате да пренесете вечерята долу, имате достатъчно пространство да свалите мебелите.

Меки декорации


Заложете на меки декорации, за да вдъхнете живот и на най – малката градина. Независимо дали става въпрос за цветни килими, възглавници или пъстри черги, те правят пространството по – привлекателно и добавят парти елемент.

Модерен минимализъм

Чисти и прости форми, няколко малки фигури, пространство и зеленина – идеалното решение за малкия двор.

Тухлена стена


Всекидневната и градината са визуално свързани чрез тухлена стена. Реално те са разделени само от големите прозорци и стъклена врата. Гледката ни кани да поседнем в градината.

Балконска красота

Ако вашата малка градина всъщност е балкон, не се отчайвайте. Няколко саксии с билки или цветя, сгъваема масичка и столове и…вашият зелен оазис е готов на няколко етажа нагоре.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...