8 гениални, но бюджетни идеи за външния вид на къщата или вилата

Изживейте красиво лято в двора 

1297

Тези, които живеят в къща или имат вила на село знаят, че е важен не само интериорът, но и екстериорът на дома. Надали има някой, който да не иска да привлича погледите с красива и атрактивна фасада. А това може да се постигне по много начини – с  оригинални градински пътеки, необичайни цветни лехи, декорация на оградата.

Екстри за двораКрасиви проекти от градините на хора с големи възможности

Вижте 8 мащабни, но бюджетни идеи за преобразуване вида на къщата.

1. Къща живопис

Как да приготвим градината за зимата Четири стъпки за успешно съхраняване на растенията

При избора на цвят за фасадата, хората най-често мислят само за практичност. Ако сте по – авантюристично настроени и искате нещо по – различно, боядисайте къщата в омбре цветове. Няма начин да не бъде забелязана.

2. Саксии в стола

Някои стари вещи могат успешно да се превърнат в истински предмети на изкуството за градината. Например, старите столове са рамка за цветните лехи. .

3. Флорален декор

Фасадите на навесите и помощните помещения в летните вили рядко са привлекателни. Най-често това са полуразрушени сгради с белеща се боя, които само развалят външния вид на двора. Въпреки това, има доста прост начин да се трансформират дори най-обикновените сгради. За това са необходими саксии и свежи цветя. Прикрепете към фасадата и се насладете на зашеметяващи нови гледки.

4. Килим от камъчета

Ако имате възможност да съберете много разноцветни камъчета, направете го. Те могат да се използват за създаване на фантастични декоративни елементи в градината.

5. Осветление

Осветлението играе огромна роля не само вътре в къщата, но и извън нея. Затова, ако искате тя да изглежда красива и през деня, и през нощта, се погрижете за осветлението. Също така обърнете внимание на дизайнерските лампи, направени под формата на пънове, камъни, фенери и т.н.

6. Стъпки в градината

Стъпките - градински пътеки изглеждат много сладки и в същото време са много прости за изпълнение, което означава, че могат лесно да бъдат направени. Материала и дизайна сами определяте. Това може да бъде конкретна фигура, или кръгли плочки от цветни камъчета.

7. Творчески хранилки

 

Оригиналните хранилки ще ви помогнат да привлечете птици във вашата градина и в същото време да декорирате пейзажа. Ако занаятчийството не е чуждо за вас, можете да го направите сами или да купите нещо необичайно в специализиран магазин.

8. Стилен вътрешен двор

И разбира се, да помислим за двора през лятото. Няма как да не пренебрегнете уютното и удобно място, където можете да се отпуснете, барбекю и да се насладите на храна на открито. Комфортни мебели и  навес са всичко, което ви трябва. И спокойствието на градината.

 

Къща за жасминово дърво на един векДървото е засадено в центъра на двора и заобиколено от водоем
Сподели: