10 саксии, които трябва да имате в двора си

С няколко „направи си сам“ трика може да промените лесно двора.&n...

29471

Омръзна ли ви от старите саксии. Тогава вижте тези – те са идейни, очарователни и рециклируеми. 

1. Стол саксияКой казва, че столът е само за сядане. От него става и чудесна саксия. Така, вместо да изхвърляте стария стол, просто го боядисайте с ярък цвят, сложете на мястото на седалката подходяща саксия с красиво цвете и сте готови.

2. Стари чекмеджета с цветяИскате да изхвърлите тези чекмеджета колкото се може по-бързо от дома си? Не бързайте, вижте тази идея за саксии. Почистете ги добре, боядисайте в разнообразни цветове, напълнете с пръст и посадете цветя.

3. Тенекиени кенчета

Преди да изхвърлите тенекиените кутийки помислете отново. Защото от тях стават много идейни саксии. Почистете ги пробийте им дупка на дъното и ги оцветете със спрей боя (препоръчваме синьо). Сега въображението е във ваши ръце, може да ги закачите асиметрично на оградата например и да оформите цветно кътче.

4. „Пияни“ саксииС подобни саксии няма как градината ви да не остане незабелязана. Направата им е много лесна. Изберете мястото, на което искате да разположите саксиите и вземете няколко кофи и къси тръби. Забийте тръба в най-голямата саксия, направете дупка в страни на дъното на кофа и я нанижете. Повторете с останалите кофи.

5. От автомобилна гумаТова е изключително лесен начин за направа на саксия. Оцветете стара автомобилна гума в ярък цвят, оставете я да изсъхне и напълнете с пръст. Закачете на клона на някое дърво и посадете цветя.

6. Бурканчета от бебешка хранаМалките бурканчета могат да бъдат много полезни когато става въпрос за интересни саксии. Освен бурканчета ви трябват скоби, бормашина, чук, канап. Стегнете скобите до големината на буркана, пробийте дупка в дръжката на скобата и закачете в градината.

7. Кутия за цветя за прозорецаНаистина е прекрасно да имате дървена саксия под прозореца. С няколко такива кутии с красиви цветя ще имате къща като от приказките.

8. Саксия от кутия за инструментиТова е една саксия, която е много лесна за направа и може да варира в различни цветове. Добавете ярки цветя и сте готови.

9. Вертикална градинаОще една интересна идея с материали, които имате. Подредете просто саксиите една върху друга, оцветете по желание и имате идейна и различна саксия.

10. Саксия от бетонМоже и да не ви се вярва, но тази саксия е направена от…кърпа. Вземете една по-голяма кърпа, потопете я в предварително объркана смес за бетон, обърнете в върху кофа и я оставете да изсъхне.

Сподели: