Как да поливаме стайни растения: 5 съвета

Как да поливаме стайни растения: 5 съвета

Колко често трябва да се полива стайното растение? Колко вода трябва? Какви са методите за напояване?

Шест растения в спалнята за по-добър сън

Домашните растения пречистват въздуха, снабдяват го с кислород и правят дома по-цветен. Правилно подбраните растения ...

15/11/2015

Отговорите следват.

Как да разберете кога да поливате растението?

Малки растения, които може да сложите на прозореца

Всеки знае колко е хубаво да светла и просторна стая, пълна с живот и свежест. А какво по – хубаво от това като...

25/02/2017

За да разберете дали е време да полеете растението, просто докоснете земята в саксия. Ако е сухо - време е да го полеете. Обърнете внимание и на самото цвете. Листата увисват ли и губят тонуса си? Това е знак, че растението не получава достатъчно влага.

Колко често трябва да се полива растението?

Оптималната честота на поливане през пролетта -3-7 дни, а през есента и зимата интервалът може да се увеличи до две седмици. Сукулентите и кактусите имат специални нужди: от ноември до февруари те изобщо могат да не се поливат. Въпреки това е трудно да се определи точният интервал, по-добре е да се ориентирате по състоянието на почвата.

 

Колко вода ви трябва?

Излишната вода е също толкова вредна за растенията, колкото и недостатъчната. Поливайте цветята внимателно и спрете веднага щом водата изтече от дупките на дъното на саксията. Уверете се, че след всяко поливане в чинийката не остава излишна влага, за да не изгният корените.

Кой метод за напояване да избера?

Има два основни начина на поливане - отгоре и отдолу.

Отгоре : Поливайте растението бавно с лейка, за да позволите на влагата да попие. След това отцедете излишната вода, която е в чинийката.

Отдолу : Налейте вода в чинийката и оставете за 15 минути, позволявайки на растението да абсорбира влагата през дупките в саксията. Този метод е идеален за цветя, които "не обичат" да се мокрят листата.

 полива

Каква вода е подходяща за поливане?

Водата за напояване трябва да е със стайна температура. Освен това трябва да е достатъчно мека. Преди поливане оставете чешмяната вода да престои няколко дни, така че варът да има време да се утаи на дъното и хлорът да се изпари.

Вътрешни растения, подходящи за малки места

Ако вашият дом не е благословен с много квадратни метри, не означава, че трябва да се лишавате от зеленина. Предлагам...

06/08/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...