Как да подредите място за почивка на балкона?

Как да подредите място за почивка на балкона?
Източник: unsplash.com

Почти всеки от нас мечтае за свое уединено кътче - място, където можете да се отпуснете, да почивате, да се събирате с приятели. Основното нещо е да го подредите така, че да е уютно и удобно. Ето как да направите това.

12 идеи за малкия балкон

Възползвайте се максимално от вашия малък балкон с тези 12 идеи. Дървената настилка е чудесен начин да освежите балк...

25/09/2015

1. Първа стъпка: общо почистване

Изхвърлете целия боклук, отървете се от натрупаните ненужни вещи. Следва почистването: измийте прозорците, первазите, подовете и стените. Минете по тавана с четка и влажна кърпа.

Какво представлява френският балкон?

Френският балкон често бива определян като панорамно остъкляване - когато прозорците заемат пространството от пода до...

10/02/2016

2. Стъпка втора: зона за релакс

За да организирате зона за отдих на балкона, трябва да се погрижите не само за практични, многофункционални и удобни мебели, но и за уютна атмосфера, независимо от времето на годината. Инвестирайте в завеси или щори, помислете за климатик, вентилатор и овлажнител. Така ще се чувствате комфортно по всяко време на годината.

3. Стъпка трета: мебели

Мебелите за балкони могат да бъдат тапицирани или плетени, монтирани на пода или висящи под формата на люлка. Но основният принцип винаги остава същият - устойчивост на износване, практичност и гъвкавост. Изберете шкафове, маси, рафтове, столове и кресла, които могат лесно да се местят, премахват, сгъват или крият, ако е необходимо. Мебелите също трябва да са лесни за почистване, така че не забравяйте да разгледате по-отблизо материалите, от които са направени. Препоръчително е да вземете текстил с импрегниране и водоотблъскващ ефект. Същото важи и за останалите мебели.

4. Четвърта стъпка: осветление

Струва си да помислите и за осветлението. В допълнение към основните осветителни тела добавете LED гирлянди и фенери, създаващи магическа, но в същото време спокойна атмосфера, или различни лампи от стената до пода. По този начин можете да създадете среда, подходяща за релакс.

5. Стъпка пета: растения

Каква е вашата зона на комфорт без растения? На първо място, това трябва да са непретенциозни растения, като сукуленти, декоративни треви, лози, палми и фикуси. Освен това можете да добавите билки като мента, босилек, лайка, мащерка и други. По желание можете да отгледате микро чушки и чери домати, както и копър, магданоз и зеленолистни.

6. Шеста стъпка: декор

И може би завършващият щрих в подреждането на място за почивка на балкона са декоративни елементи, които придават на атмосферата уют. Това могат да бъдат както декоративни възглавници и одеяла, така и книги, списания, оригинални вази и фигурки.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...