Билки и цветя, които да посадите през месец март

Билки и цветя, които да посадите през месец март
Източник: unsplash.com

Месец Март официално е тук, а хубавото време ни приканва да прекарваме повече време в градината.  С по-високите температури сега е идеалният момент за първите билки и цветя. Нека видим кои са най-подходящите видове, които може да сложите на открито през този месец.

Билки

Копър и магданоз

Какво по-хубаво усещане от това да берете пресни зелени билки от собствена градина? Ако температурата на въздуха не пада под 3 ° C за няколко дни, можете да сложите копър и магданоз. Те са непретенциозни и са подходящи за всякакъв вид почва. Поставете семената в бразди с дълбочина около 3 см на разстояние от 10 см.

 

Репички

Семенцата репички сложете през март с първите положителни температури. Направете бразди с дълбочина 2 см и 15 см една от друга, а ако температурите паднат, покрийте с найлон.

Моркови

Сега е идеалното време за ранни моркови. Сложете в почва, предварително наторена с хумус. Морковите се нуждаят от дълбоки бразди на 20 см една от друга, които се поръсват с пепел.

Грах

Обърнете внимание на температурата на въздуха. Ако няколко дни подред не падне под 6°C, можете да засеете грах. Браздите трябва да са с дълбочина 4 см и 20 см една от друга.

 

Цвекло

Щом температурите скочат до 10 градуса, сложете цвеклото. Накиснете семената в термос и ги оставете за един ден, след това ги изсушете и посадете.

Какви цветя да посадим през март?

Може и да не ви се вярва, но някои цветя може да посадите още през март. Нека видим кои са те, ако климатичните условия позволяват.  

Върбинка

Изчакайте да се затопли трайно, за да я посадите Не покривайте семената с пръст.

Кученце

Сложете семенцата земята, за да се радвате по-скоро на красивите цветове.

Камбанки

Тези нежни цветя могат да се засаждат през целия месец, а семената не трябва да се покриват с пръст. Камбанката иска песъчлива почва с умерено количество хранителни вещества. Тори се 1-2 пъти месечно.

Лобелия

Лобелия може да си посадите от началото на февруари до края на юли. Семената не се покриват. Лобелията харесва умерен климат, сенчести и полусенчестите места, но не и прекалено горещите райони.

Делфиниум

Делфиниумите трябва да се засаждат на място, което получава 6 до 8 часа слънце на ден, за предпочитане сутрешно слънце.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...