Как да подготвите градината си за пролетта

Как да подготвите градината си за пролетта

Ако имате градина, може би вече планирате градината си и грижата за растенията. Ето няколко съвета, с които ще се радвате на красив и цветен двор през топлите месеци.

Няколко евтини идеи за градината

Искате градината ви да е уникална, но разполагате с малък бюджет? Не се отчайвайте, защото има много фантастични иде...

15/01/2016

Почистете

След като снегът се стопи, почистете земята и съберетет листа, клони и малки отломки. Ако има отпадъци, време е да се отървете от тях. Не става въпрос само за естетика: в продължение на няколко месеца вредителите се размножават и просто чакат началото на сезона, за да атакуват всички растения.

9 идеи за градина на балкона

1. Засадете билки в кутии от вино  2. Увеличете мястото за билки или зелени растения с тези палети градина 3....

16/03/2016

 

Подгответе почвата

Ако първите плевели вече са поникнали на земята, време е да се отървете от тях. И отново не само защото е грозно. Като плевите отпочиналата почва, запазвате нейния потенциал за бъдещи насаждения.

Засадете разсад

Всъщност това е въпрос на подготовка. Вземете саксии, напълнени със смес от пръст и пясък, и засадете луковиците и семената на топло място – у дома на перваза на прозореца, на балкона или в оранжерията. И когато времето даде зелена светлина, тсложете растенията на мястото.

 

Отрежете мъртвите клони и част от издънките

Внимателно огледайте издънките на храсти и овощни дървета. Отрежете мъртвите клони, както и миналогодишните издънки. За да не навредите на растенията, използвайте остър нож и дезинфекцирайте местата на рязане със специален препарат. Изберете облачен сух ден за работа - така че яркото слънце да не изгори крехките клони и влажността да не провокира гниене.

 

Вземете профилактика срещу вредители

Краят на март е чудесно време за дезинфекция на мястото, защото вредителите и микроорганизмите излизат от зимен сън през пролетта, просто чакайки благоприятно време. Запасете се с пръскачки, четки за варосване, лейки и, разбира се, необходимите разтвори. Изберете суха, облачна, безветрена и за предпочитане ранна сутрин за процедурата, така че усилията ви да са максимално концентрирани и буквално да не се разтварят във въздуха.

15 необичайни саксии в градината

Когато гледаме снимки на красиви големи градини, често не осъзнаваме, че прекрасни проекти могат да се получат и в ма...

20/03/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...