15 необичайни саксии в градината

15 необичайни саксии в градината

Когато гледаме снимки на красиви големи градини, често не осъзнаваме, че прекрасни проекти могат да се получат и в малкия двор или на необичайни места. Предлагаме ви 15 идеи за саксии, които показват, че не се нуждаете от много място или материали, за да създадете вашата градина.

1. Столове: старият стол се превръща в чудесна саксия. Този е боядисан в синьо и контрастира на зеленината в градината.2. Обувки: виждали сме много варианти за саксии обувки, но тази е особено привлекателна заради нейния цвят, размер и естествен дренаж!3. Кофи: тези кофи са наредени върху бетонова греда и изглеждат страхотно наредени покрай стената. Градината с билки е готова!4. Мебели: страхотна идея. Когато някоя мебел няма място у дома, просто я изнесете навън, добавете пръст, дренаж и растения.5. Улуци: използвайте слънчевата страна на къщата, за да подредите улуци, а в тях може да засадите свежа салата. Точно под прозореца ви!6. Тава за хляб: Просто направете дупка и напълнете с пръст и вашите неизползваеми съдове се превръщат в саксии!7. Решетъчна купа: още една идея за неизползваемите ви съдове, при това с интересен дренаж

8. Тенекии от зехтин: тези тенекиени кутии са идеални за саксии когато свърши олиото9. Леген: чудите се какво да правите със стария леген…ами засадете цветя в него!10. Канчета и чайници: много от кухненските съдове стават неизползваеми след време. Етооще една сладка идея за употребата им.11. Чанти: Tази малка градина изглежда толкова чаровно в новата си премяна12. Кофички от мляко: обичате мляко? Вместо да изхвърляте кофичките, запазете ги и те ще се превърнат в малки саксии.13. Кенчета: от празните метални кутии стават чудесни саксии. Добавете пръст, декорирайте и сте готови.14. Чаши от кафе: тези чаши превърнати в малки градини за билки не са ли страхотни? Само дупката за оттичане е проблем, но….опитайте!15. Кутии/китари/чекмеджета/ведро: ако имате достатъчно място в градината, ето вариант да направите саксии от всички тези предмети. Тази комбинация не е ли вдъхновяваща!

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...