Как да направите допълнителна стая от балкон

6 стъпки за постигането  

518

Няма да се уморим да ви разказваме за възможностите на балконите. Те са толкова ценна част от дома и само този, който е живял в жилище без тераса, може да го оцени. И ако разполагате с такъв, дори и да е само няколко квадратни метра, задължително се възползвайте от него и го направете пълноценна част от дома. Но откъде да започнете?

12 идеи за малкия балкон Възползвайте се максимално от вашия малък балкон с тези идеи

 Почистете

Какво представлява френският балкон?Ние вече се готвим активно за пролетта, а вие?

Преди да решите какво точно да направите с балкона, той трябва да бъде почистен от всичко излошно и да намерите ново място, където да съхранявате всичко, от което се нуждаете.

Помислете какво ще правите там

Време е да помислите какво ви липсва. Може би ви харесва да пиете чай на спокойствие? Или искате да четет в усамотение? А дали не ви трябва уютен кът за работа или за хоби? Ето защо, следващата стъпка е да решите какво ще правите и да обмислите какво да промените – остъкление, дограма, изолация, стени, под, таван.....

 

Мебели

Балконът е специфично място: мъничка стая, която само половината се възприема като вътрешна. Тук можете спокойно да използвате мебели на открито, но моделите ще трябва да бъдат избрани в мини-версия.  Има и по-прости опции: матраци, възглавници, пуфове. Идеалният вариант са мебелите по поръчка.  

Светлина

Осветлението е най-важният компонент във всяко пространство и балконът не е изключение. Тук няма да е излишно да прекарате електричество, а ако нямате възможност, заложете на красиви фенери и свещници.

Декор

 

Саксии с цветя, бонсаи, "живи стени", панели от мъх, хербарий в рамка, вази с цветя - ето идеи за украса само с растения. Представете си какво можете да направите със снимки, например. Важно е и да обърнете внимание на такова нещо като функционален декор - красиви, но практични неща.

 

Превърнете малкия балкон в оазисМалките балкони могат да се превърнат в прекрасно място на открито и да бъдат връзката между вътре и вън, между дома и природата. Предлагаме ви евтини и атрактивни варианти за декорация на тези мал...
Сподели: