Как да направите допълнителна стая от балкон

Как да направите допълнителна стая от балкон

Няма да се уморим да ви разказваме за възможностите на балконите. Те са толкова ценна част от дома и само този, който е живял в жилище без тераса, може да го оцени. И ако разполагате с такъв, дори и да е само няколко квадратни метра, задължително се възползвайте от него и го направете пълноценна част от дома. Но откъде да започнете?

 Почистете

Какво представлява френският балкон?

Френският балкон често бива определян като панорамно остъкляване - когато прозорците заемат пространството от пода до...

10/02/2016

Преди да решите какво точно да направите с балкона, той трябва да бъде почистен от всичко излошно и да намерите ново място, където да съхранявате всичко, от което се нуждаете.

Помислете какво ще правите там

Време е да помислите какво ви липсва. Може би ви харесва да пиете чай на спокойствие? Или искате да четет в усамотение? А дали не ви трябва уютен кът за работа или за хоби? Ето защо, следващата стъпка е да решите какво ще правите и да обмислите какво да промените – остъкление, дограма, изолация, стени, под, таван.....

 

Мебели

Балконът е специфично място: мъничка стая, която само половината се възприема като вътрешна. Тук можете спокойно да използвате мебели на открито, но моделите ще трябва да бъдат избрани в мини-версия.  Има и по-прости опции: матраци, възглавници, пуфове. Идеалният вариант са мебелите по поръчка.  

Светлина

Осветлението е най-важният компонент във всяко пространство и балконът не е изключение. Тук няма да е излишно да прекарате електричество, а ако нямате възможност, заложете на красиви фенери и свещници.

Декор

 

Саксии с цветя, бонсаи, "живи стени", панели от мъх, хербарий в рамка, вази с цветя - ето идеи за украса само с растения. Представете си какво можете да направите със снимки, например. Важно е и да обърнете внимание на такова нещо като функционален декор - красиви, но практични неща.

 

Превърнете малкия балкон в оазис

Малките балкони с паравани и висящи саксии, градинска декорация и компактни мебели се превръщат в изключително приятн...

10/03/2016
За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...