Изберете стая и вижте кое растение е подходящо за нея

Изберете стая и вижте кое растение е подходящо за нея

Коридор - Свекървин език

Шест растения в спалнята за по-добър сън

Домашните растения пречистват въздуха, снабдяват го с кислород и правят дома по-цветен. Правилно подбраните растения ...

15/11/2015

Коридорът обикновено е малка, тясна, тъмна стая без прозорци. Следователно малко растения могат да издържат на такива трудни условия. Един от тези "спартанци" е Сансевиера.

Не изисква специални грижи и добре понася липсата на дневна светлина. Също така входната зона може да бъде украсена с бръшлян .

5 растения, които ще изгонят негативната енергия от дома ви

Казвали сме го и преди - растенията могат да отблъснат отрицателната енергия и да внесат положителни вибрации в дома....

05/05/2017

Хол - Фикус, ховея или монстера

Всекидневната обикновено е най-голямата и светла стая в къщата, така че различни растения са подходящи за нея. В близост до фотьойл или диван можете да поставите палма. Друго решение е фикусът, най-често срещаното стайно растение, или екзотичната монстера , която също расте едра и е известна с красивите си листа.

 

Кухня - Ароматни билки

Каскадните растения се чувстват добре в кухнята , които могат да бъдат поставени на рафтове или окачени в саксия. Но най-добре е да поставите саксии или миниферми с  ароматни билки в кухнята  - мента, магданоз, копър, мащерка и др.

 

Спалня – Алое

В спалнята трябва да се избягват растения със силен аромат, който може да наруши съня. Алоето е идеално за създаване на правилната комфортна атмосфера. През нощта той абсорбира въглероден диоксид и освобождава кислород.

 

Баня – папрат и драцена

Банята  е проблемна стая за растенията: винаги е влажна и обикновено тъмна. Тук не оцеляват много, главно онези видове, които възприемат добре високата влажност и са съгласни да растат при изкуствено осветление. Такива да папрат и драцена.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...