6 начина да преобразите дворa

6 начина да преобразите дворa

С по-дългите дни и по-високи температури е време да помислите за мястото на открито -  независимо дали това е малък вътрешен двор или голяма градина, никога не е късно да направите така необходимото преобразяване.

Най-красивият двор

Всяка пролет, в началото на май, град Кордоба в южната част на Испания избухва в цвят. Градът се впуска в своите прол...

02/08/2015

Мислете за задния двор като за продължение на вашето жизнено пространство: той трябва да отговаря на нуждите на вашия интериор. Искате ли кът за хранене, където да организирате вечери на открито ? Или ще функционира като място, където да се отпуснете?

Дали ще добавите градина, мебели или просто няколко осветителни тела ще зависи от размера на пространството, бюджета и от начина на живот. Ето най-добрите идеи, събран на едно място:

Мебели за двора или терасата

През лятото преместете всекидневната си на терасата или още по-добре – в двора! Тези мебели са по дизайн на Мо...

06/01/2016

Съсредоточете се върху малките детайли

Мислете за външното пространство по същия начин, както за вътрешното. Дизайнът трябва да е практичен, красив и да отразява вашата личност.

Ако вече имате градински мебели , от които сте доволни, се съсредоточете върху аксесоарите, за да освежите външния вид. Малките детайли не струват много, но могат да имат голямо естетическо въздействие.

Поиграйте си с декоративните възглавници – такива, които ще добавят цвят, текстура и усмивка на лицето ви.

Осветление

Външното осветление е задължително за задни дворове от всички стилове и размери. Първо, запасете се със светлини, които създават топла и приветлива атмосфера. Можете също така да помислите за закупуване на презареждащи се преносими фенери за задния двор. Те са практичен вариант, особено ако ви липсват външни контакти, предлагащи се в различни стилове и размери.

Не забравяйте и за свещите – те са лесен и достъпен начин да добавите топлина и уют.

 

Добавете лични щрихи

Ако не се притеснявате от арт проекти, може да извадите четките, чука и детското усещане за игра, за да създадете уникални по рода си декорации, които ще добавят усещане за уют към задния ви двор – всичко това без да харчите сериозни пари.

Определете пространство с килим

Точно както във вашата всекидневна, основната зона за сядане на открито ще се усеща най-завършена, когато е с килим . инвестирайте във външен килим, устойчив на атмосферни влияния и петна – такъв, който може да издържи на вятър, дъжд, палещо слънце и случаен разлив.

Що се отнася до това какъв размер да купите, препоръчва се да изберете голям, тъй като килимът трябва да е достатъчно просторен, за да влезе поне наполовина под вашите градински мебели. Големият килим прави пространството визуално да изглежда по-голямо и по-луксозно, казва тя.

 

Освежете озеленяването

Никое външно пространство не би се чувствало завършено без малко озеленяване. Дали ще изберете дървета, храсти, саксийни растения, висящи кошници или дори вертикална градина, зависи от вас. Препоръчва се използването на различни скулптурни саксии с различни размери.

Разделете пространството

Ако работите с голям заден двор, помислете дали да го разделите на няколко удобни за живеене секции. Определете място за хранене на открито, с маса за хранене и столове, украсени с цветя и свещи. За да поемате чист въздух, докато тренирате, оформете зона за тренировка с постелка за йога или тежести.

Започнете с една зона наведнъж, създавайки фокусна точка, която ще използвате често, като воден елемент, градинска мебел или огнище - навсякъде, което ви насърчава да четете, да се отпуснете, да се забавлявате или просто да се потопите в лятото слънце.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...