8 неочаквани начини да декорирате с цветя

Свеж полъх в интериора

260

Ако четете е това, най – вероятно сте любител градинар и обичате цветята и зелените растения. И има защо. Те носят свежест и настроение, и трябва да бъдат неизменна част от интериора на градския апартамент. Освен това помагат за пречистване на въздуха и дори стимулират добрия сън.

Шест растения в спалнята за по-добър сънПравилно подбраните растения за спалнята могат да ни осигурят по-добър сън и почивка през нощта

И сега, след като вече сте избрали растенията, които ще подредите у дома, остава въпросът – как да ги аранжирате. Разбира се, най – лесният начин е да го подредите на групи по земята или на някой цветарник. Но защо да се примиряваме с най – лесното, след като може да имаме един по – различен и по – раздвижен интериор, благодарение на зелените растения.

Отговори на 5-те най-често задавани въпроса - Какво е бъдещото отопление и какво трябва да знаем преди да изберем?

И не забравяйте - всяко растение е различно и изисква определено количество светлина, което може да повлияе на избора на място, където да го поставите.

9 растения, които ще чистят вместо васКрасиви помощници в чистенето

Ето защо от Apartment Therapy дават важни съвети, които ще ви помогнат да превърнете вашето жилище в пищен оазис.

Растенията са чудесен начин да внесете топлина и живот във всяко пространство. Ключът към декорирането с тях е, че никога да не слагате само един вид. Или ги аранжирайте като балансираща двойка в ъглите или входовете или сложете на слоеве - много растения с различни размери. Обърнете внимание и на цвета на листата, нека да допълват стила на дома ви. Например, растение със светлозелени листа за тропически вид или с тъмно зелени - за по-модерен или изискан стил.

 

Когато става въпрос за растенията в кухнята, не мислете само за класическите. Билки като босилек, магданоз, копър, лавандула, са не само красиви, но и са добавка към ястията и салатите.

 

Растенията са перфектни живи аксесоари. Те могат да запълнят един празен ъгъл, да добавят живот в една стая, да внесат цвят на определено място и да бъдат интересен елемент на масата. Ако сложите зелено растение на библиотеката ще добавите текстура и визуален интерес.

Освен това растенията могат да бъдат като произведение на изкуството в една стая. Само си представете тези, които се променят - някои променят цвета си със сезоните, а други могат да се свиват и разтварят докато растат.

Ако не искате много малки растения, заложете на едно голямо зелено и впечатляващо дърво. Нека то да бъде тема, около която да аранжирате интериора и да балансирате пространството.

Необичаен начин да аранжирате растенията е като ги закачите да висят. Доста ефектно и неочаквано решение. Заложете на въжени поставки за саксиите за по – силно визуално въздействие.

Ако нямате място на пода или на рафтовете, погледнете към прозорците – буквално. Само вижте тези малки саксии колко красиво аранжирани са на прозореца в спалнята.

Друго много модерно напоследък решение е, да направите зелена стена. Така ще пречистите въздуха и ще добавите текстура. Съветваме ви да се консултирате с флорист обаче, за да сте сигурни, че слагате правилните растения.

5 растения, които ще изгонят негативната енергия от дома виВнесете позитивни вибрации с помощта на цветята  
Сподели: