5 най-модерни растения тази есен

5 най-модерни растения тази есен

Есента е идеалното време да напълните дома си с жива зеленина. Говорим за най-модерните растения на този сезон

Шест растения в спалнята за по-добър сън

Домашните растения пречистват въздуха, снабдяват го с кислород и правят дома по-цветен. Правилно подбраните растения ...

15/11/2015

Монстера

Монстера, която през последните няколко години се превърна в истинска звезда в социалните мрежи, няма да се откаже от позицията си. Това растение се отличава с впечатляващите си размери (дори у дома може да нарасне до няколко метра височина) и ефектни сърцевидни листа. В същото тя не изисква специални грижи. Най-важното е да поливате редовно и да предпазвате листата от ярко слънце, за да избегнете изгаряния.

10 вътрешни растения, подходящи и за най-тъмния ъгъл

Зеленото растение е един от задължителните елементи за всеки дом. Те внасят свежест, цвят, освежават въздуха, създава...

21/06/2017

Кактус

Кактусите се предлагат в напълно различни форми и размери и са непретенциозни. Те трябва да се поливат не повече от четири пъти месечно през лятото и само 1-2 пъти през зимата. Добрият дренаж е важен за кактусите, за да се избегне преовлажняване на почвата.

 

Замиокулкас

Zamioculcas е друго непретенциозно растение, което е подходящо дори за начинаещи. Вирее на сянка, така че може да се постави далеч от перваза на прозореца. Zamioculcas също се нуждае от умерено поливане не повече от веднъж два пъти седмично през топлия сезон и няколко пъти месечно през есента и зимата.

Парично дърво

Това растение стана популярна през последните години. Расте бързо, обича дифузна светлина и висока влажност на въздуха.

Драцена

Благодарение на красивите си листа и зеленина, драцената прилича на палмово дърво. Тя обича топъл и влажен климат, така че се нуждае от обилно поливане и редовно пръскане, особено в горещо време.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...