Подготовка на балконa за зимата: 5 стъпки

Подготовка на балконa за зимата: 5 стъпки

 Почистете

12 идеи за малкия балкон

Възползвайте се максимално от вашия малък балкон с тези 12 идеи. Дървената настилка е чудесен начин да освежите балк...

25/09/2015

Първото нещо, което трябва да направите, преди да започне студеното време, е да подредите нещата на балкона. Разглобете мебелите, изхвърлете всички боклуци, измийте подовете и прозорците. Също така внимателно проверете прозорците и стените за плесен върху тях след летни душове . Третирайте засегнатите места със специални продукти.

 

9 идеи за градина на балкона

1. Засадете билки в кутии от вино  2. Увеличете мястото за билки или зелени растения с тези палети градина 3....

16/03/2016

Организирайте съхранението

След почистване помислете къде да поставите всичко, което не е отишло в кошчето. Сортирайте нещата по категории и ги поставяйте в етикетирани кутии – така ще ви е по-лесно да намерите правилното нещо и ще поддържате балкона си подреден. Ако пространството е ограничено, използвайте куки и органайзери.

 

Погрижете се за растенията

За съжаление, повечето стайни цветя не могат да издържат на температури под +10 °C, така че трябва да бъдат пренесени на закрито за зимата. Преди да се преместите, измийте праха от листата с топъл душ и третирайте растенията срещу паразити.

Обновете мебелите си

За открит балкон мебелите от пластмаса и метал са най-подходящи - не се влияят от влажност и температурни промени. Също така добро решение биха били сгъваемите модели на столове и маси, които лесно могат да бъдат прибрани, когато настъпи студено време.

 

Променете декора 

За да създадете по-есенна атмосфера на балкона, сменете калъфките за възглавници от лен и памук с варианти от вълна и кадифе,добавете топло одеяло, аранжировка от сухи цветя и ароматизирани свещи. Зимна и уютна обстановка, която ще ви радва.

 

 Снимки: unsplash.com

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...