Тийнейджърска стая: основни правила за нейната декорация

Тийнейджърска стая: основни правила за нейната декорация

Децата ни растат и това, от което вчера бяха възхитени, днес може изобщо да не им хареса и да предизвика отхвърляне. Ето защо "тийнейджърският дизайн" изисква специално внимание и кампания.

25 + идеи за обзавеждане на момичешка тийнейджърска стая

Да обзаведеш стаята на тийнейджър може би една от най-трудните задачи пред всеки родител. Особено що се отнася до мом...

09/06/2016

Каква е разликата между дизайна на тийнейджърската стая и детската стая, която беше толкова сладка и актуална преди няколко години? Огромна. Децата се променят всеки ден и ако днес нещо им харесва, утре то вече не е актуално.

Ето няколко прости правила, които да ви помогнат през този труден преход и за двама ви.

Тийнейджърски стаи, подходящи за всяко момиче

Тийнейджърската стая е място, в което обитателят трябва да избяга от ежедневието, да проясни мислите си, да преоткрие...

28/07/2016

Цвят на мебели

Идеални цветове за вградени мебели - бяло, сиво или избелено дърво. Те са абсолютно неутрални и комбинирани с всички останали цветове, подходящи за всеки стил и визуално не натоварват интериора.

 

Цветна палитра

Основната цветова палитра също трябва да бъде неутрална.: бяло, бежово, сиво, приглушени нюанси на индиго и земни тонове, а черно и дърво - само в детайлите. Тийнейджърите обичат да персонализират стаята за себе си. Скоро ще има много от техните лични любими предмети и аксесоари и ако добавим активен цвят към декорацията, тогава или няма да позволим на детето да персонализира стаята, или ще изглежда много скучно.

Осветление

Най-широката сфера на дейност е дизайна с осветлението. Използвайте скрити LED ленти, нишки, подова лампа, стенни аплици, превключвател за димер и др. Така тийнейджърът ще има възможност да контролира атмосферата на стаята чрез разширени опции за осветление.

Мебели

В стаята на тийнейджър е по-добре да оборудвате затворени системи за съхранение: колкото повече са, толкова по-лесно ще бъде да се поддържа ред. Отворените рафтове създават визуален хаос и усещане за безпорядък. Мецанини, тавански легла, ниши и всякакви первази са добре дошли. През този период тийнейджърът открива себе си и своя вътрешен свят и е страхотно, когато има лично уютно пространство за четене, мислене и себепознание.

Стил

Дизайнерите съветват да се даде предпочитание на модерните интериорни стилове. Погледнете по-отблизо скандинавския стил, минимализма и съвременния стил.

 

 

Източник снимки:
pexels.com
pixabay.com
freepik.com
unsplash.com

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...