Работно място на ученика: 3 мебелa, с които ще подобрите ефективността на ученето

Работно място на ученика: 3 мебелa, с които ще подобрите ефективността на ученето

Новата учебна година започва, което означава, че основното място в детската стая вече е заето от бюро и рафтове с учебници. Мнозина пренебрегват подреждането на пълноценна домашна зона за учене за дете и това е погрешно. Първо, мозъкът се нуждае от превключване. Четенето на уроците,  докато детето лежи на леглото, ще бъде много по-малко ефективно, отколкото в учебната зона. Второ, здравето зависи от избора на мебели и аксесоари. За различни цели параметрите на мебелите трябва да бъдат различни. Ето защо  в учебната зона трябва да се създадат условия за правилна позиция на тялото, комфорт на очите, концентрация. Вижте три основни елемента, които всяка детска стая трябва да притежава, за да се организира ефективно учебният процес.

Как да организираме стаята на ученика

Училищният период е много важен за всяко дете. А дизайнът на интериора играе немалка роля за формирането на правилнот...

15/09/2015

Маса с регулируема височина

Периодично тялото ни се нуждае от промяна на позицията. Между работата в седнало положение можете да направите малка загрявка, но би било още по-добре да работите изправени. Масата с регулируема височина е идеалното решение за поддържане на здравето на гръбначния стълб. Не забравяйте, че както в седнало, така и в изправено положение гърбът трябва да е равен, а главата не трябва да се навежда много. Друг несъмнен плюс на такава маса е, че тя ще издържи много години и ще расте с детето.

Работното място на ученика

За да направите ученето забавно занимание за детето, трябва да се погрижите за дизайна на работното му място. Правилн...

25/08/2020

 

Стол с възможност за регулиране на височината

По аналогия с масата, столът също трябва да се регулира по височина. Правилно подбраният стол допринася за правилното разпределение на натоварването върху тялото, предотвратява неправилната стойка и помага за концентрация. Когато избирате стол, имайте предвид три неща. Първият е поставката за крака. При някои модели е за вграждане, при други може да се закупи отделно. По един или друг начин, това ще помогне за поддържане на позата и правилния ъгъл на тялото. Второто е подлакътници. Съвременните учебни програми включват използването на компютър. Следователно наличието на подлакътници ще бъде голям плюс, което прави работата с лаптоп удобна. Третата е тапицерията на стола. Предпочитайте тъкан, която може да се пере, по-добре е да игнорирате изкуствената кожа.

 

Настолна лампа

И накрая, третият елемент, на чиято покупка трябва да подходи със специално внимание, е настолна лампа. Трябва да изберете лампа не по външен вид, а по характеристики. Потърсете  регулируема настолна лампа с неутрална дневна светлина с температура от 3800 до 5000 келвина. По избор, но не е излишно - регулиране не само на яркостта на светлината, но и на позицията на източника на светлина. Днес има много лампи с огъваща се дръжка, особено в дизайна на децата.

И накрая, зоната за домашно обучение е задължителна за всеки ученик. Ако жилищната площ позволява, можете да направите цяло изолирано мини-изследване за детето, но ако не, не се тревожете. Достатъчен е минимум - маса, стол и лампа, разположени на уединено място или с възможност за поставяне на параван или закачане на завеса.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...