Как бюджетно да декорираме детска стая

Как бюджетно да декорираме детска стая

Нашите домове трябва да отразяват личния стил и интереси на тези, които живеят там, особено спалните. Когато едно дете надрасне детската си стая или се премести в предтийнейджърските си години, вкусовете му се променят във всичко - от любимите герои до най-добрите играчки и как искат да изглеждат стаите им.

Детска стая за три деца

При повечето средностатистически семейства децата делят една спалня. А какво да правим, ако децата са три? Възможно ...

22/11/2015

Лесно е да похарчите добра сума, за да обновите спалните си, за да отразяват новия им етап от живота, но това не е задължително. Професионалистите в дизайна имат някои страхотни съвети за декориране на детска стая с разумен бюджет, така че можете да направите спалнята им да изглежда страхотно.

Включете детето си

Момче и момиче в една детска стая

Имате момче и момиче, а живеете на 50 квадрата? Позната история. Как да разтегнете жилището си така, че да има място ...

07/02/2016

Сигурен начин да похарчите куп пари е да проектирате стаята на детето си във вашия стил, а не в техния. Децата имат много идеи за своите специални пространства и определено не искате да се налага да ремонтирате два пъти.

Дори да смятате, че знаете какво харесват, поговорете с тях, тъй като те ще прекарват най-много време в стаята. Не само ще уцелите целта с вашите промени, но и ще накарате детето си да се почувства специално и включено в целия проект.

 

Не залагайте само на една тема

Ако детето ви проявява силен интерес към дадена тема, независимо дали са състезателни коли, принцеси или нещо друго, може да се изкуши да превърнете всеки ъгъл на стаята му в тематична зона. Вкусовете на децата могат да се променят за един ден и не искате да създадете спалня, която изцяло да се върти около любим герой или спорт, само за да накарате детето си да не го хареса месеци по-късно.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Katie Bowen (@theverestplace)

 

Вместо това украсете пространството им с предмети, които отразяват специфичните им интереси. Това им позволява да покажат своите интереси без огромни разходи и също така улеснява размяната на артикули, когато вкусовете им се променят.

Малките неща оказват голямо влияние

Не забравяйте, че децата всъщност не знаят колко може да струва мечтаната им стая. Винаги е изкушаващо да искате да дадете на децата си точно това, което поискат, когато става въпрос за тяхната собствена стая, но знайте, че това все пак ще бъде тяхното специално пространство без всички дрънкулки.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Chanelle (@decocot)

Започнете с цвета на стената. Попитайте детето си кой цвят го прави най-щастливо и след това изберете нюанс от този цвят, който ще расте заедно с него. Изборът на най-силнотп и ярко жълто, например, може да е прекалено.

Придържането към по-неутрални версии като основен тон може да помогне за адаптиране на променящите се цветови предпочитания, като същевременно се придържате към декоративни възглавници, одеяла и аксесоари за по-ярки, по-наситени цветове.

Ако не са сигурни дали да пребоядисат цялата стая, опитайте само една стена и продължете оттам. Стените също са отлично място за окачване на произведения на изкуството, които отговарят на техните интереси.

Използват собствените си таланти

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Drawin' Kids UK (@drawinkidsuk)

Вашето дете художник ли е? Оставете ги да създават свои собствени произведения, които да красят стените им. Трудно е да се намери по-добра сделка от това да освободите творческия си гений с няколко артикула. Ако не обичат да рисуват или рисуват, заведете ги в магазина за занаяти, за да изберат свой собствен проект. Дори добавянето на площ за техните Лего творения може да послужи като изкуство, което има много значение за детето.

Никога не подценявайте собствената креативност на детето си. Няколко евтини платна, няколко туби миеща се акрилна боя и един сртистичен следобед, вашето малко Пикасо може да направи свой собствен декор за стена.

Купете многофункционално обзавеждане

Вместо да купувате легло със състезателна кола или такова, което прилича на кралска карета, помислете от какво се нуждае вашето дете сега и как изглежда следващият му етап от живота. Не само, че специално тематичните легла и скринове са скъпи, но те нямат дълготрайността, която също ще ви спести малко пари.

Купете бюро, което засега може да служи като маса за игра с чекмеджета, които могат да съхраняват любимите им играчки днес и техните училищни и учебни пособия по-късно. Ако дръжките на скрина им са здрави, сменете ги, когато интересите им се променят.

Пазарувайте втора употреба

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от We Do Construction (@we_do_construction_inc)

Има толкова много места, където можете да намерите страхотни мебели или тапети и други аксесоари за малка част от цената на нови. Разгледайте Facebook Marketplace за артикули за продажба във вашия район. Някои продавачи дори предлагат доставка, ако доставянето до дома ви е проблем.

 

Магазините за втора употреба също могат да бъдат съкровищница от артикули, които вече не служат на предишния си собственик, но могат да се окажат идеални за това, което детето ви има предвид.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...