Работното място на ученика

Работното място на ученика

За да направите ученето забавно занимание за детето, трябва да се погрижите за дизайна на работното му място. Правилно подбрани мебели, добра цветова схема, оригинални аксесоари ще помогнат да вдъхновите ученика за продуктивна работа.

Идеалната детска стая

Детската стая понякога се превръща в пространство, запълнено от легла, маса и столове. Е, и купища играчки. Но това, ...

10/12/2015

Подбрахме няколко ценни съвета за родители, които искат да превърнат домашните задачи на детето си в истинско удоволствие.

1. Удобна маса

Момче и момиче в една детска стая

Имате момче и момиче, а живеете на 50 квадрата? Позната история. Как да разтегнете жилището си така, че да има място ...

07/02/2016

Височината на работната маса трябва да бъде такава, че детето да не се накланя над нея, а лактите да лежат свободно. Експертите препоръчват да се обърне внимание на трансформиращите маси, чийто размер и височина могат да се регулират в зависимост от възрастта на детето.

Също така си струва да вземете предвид различията между половете, когато избирате маса. Момчетата се нуждаят от повече пространство от момичетата. Въз основа на това на дъщеря ви може да закупи по-компактен модел на масата, а за сина - модел с просторен плот.

2. Удобен стол

Тъй като детето отделя поне няколко часа на ден за уроци, позицията за сядане трябва да бъде много удобна и ергономична. Гърбът на такъв стол е непременно твърд с леко заобленост, така че гърбът да прилепне плътно към него. Препоръчително е да изберете модели без подлакътници. Най-удобният вариант в този случай е ортопедичен стол.

3. Естествено осветление

Препоръчва се да позиционирате работното място на ученика до прозореца. На първо място, това позволява на детето да има добра естествена светлина. Второ, тоова има психологически ефект върху настроението на ученика и му позволява да упражнява очните мускули, които са в напрежение по време на домашна работа.

4. Допълнително осветление

Във всеки случай трябва да има допълнителни източници на осветление, независимо от местоположението на масата. Често това са настолни лампи с регулируема основа. За човек с дясна ръка се поставя от лявата страна на масата, а за ляв човек - от дясната.

5. Системи за съхранение

Има много фактори, които влияят върху производителността, а поддържането на бюрото подредено е един от тях. Важно е правилно да организирате системи за съхранение: поставете моливи в специални чаши, книги на допълнителни рафтове, тетрадки в ниши и чекмеджета. Също така е добре да използвате магнитни, коркови табли, дъски, върху които е удобно да оставяте важни бележки. Децата често забравят нещо, така ще го научи да се организира.

 

6. Творчески аксесоари

Вместо обикновени ножици или щипки за хартия, можете да вземете аксесоари с необичайни форми или цветове. Детето с удоволствие ще сложи моливи в органайзера под формата на забавен таралеж. А многоцветните кабърчета са много по-интересни за закрепване на листовете. Това ще научи детето на ред, а ще му внуши любов към училище.

7. Цветова схема

Психолозите и дизайнерите са съгласни, че неутралните цветови схеми са най-добрия избор. Може да използвате бяло или бежово като фон и да изберете мебели или аксесоари в по-ярки и интересни нюанси. Не трябва да има много цветни елементи, за да не се разсейва детето от домашните. Кафявите и жълтите цветове могат да фокусират вниманието и да стимулират мозъчната дейност, затова се препоръчват за използване като акцентни цветове.

Как да направим мечтаната детска стая

Детската стая не е обикновено помещение – това е магическото царство, в което вашият малък наследник се развива...

03/09/2015
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...