Как да организираме стаята на ученика

Как да организираме стаята на ученика

Училищният период е много важен за всяко дете. А дизайнът на интериора играе немалка роля за формирането на правилното отношение на детето към ученето.

Какво е необходимо, за да постигне детето ви завидни успехи в училище? Разработихме няколко полезни съвета за грижовни родители. При формулирането на съветите се съобразихме с фън шуй.

Препоръки за организацията на стаята на ученика:

1. В стаята задължително трябва да има бюро

Може да ви се струва логично, но истината е, че много деца предпочитат да пишат домашните си в леглото, на пода, на масата в хола и т.н. Всяко дете се нуджае от бюро в стаята си. По-конкретно стол, маса и лампа.

По този начин създавате удобна за детето зона, в която да се съсредоточава и организира. Освен това наличието на зона за учене позволява на детето да организира учебните си принадлежности. Специалисти по фън шуй смятат, че зоната за учене трябва да бъде ситуирана в северо-източната част на стаята.

2. Създайте ъгъл на постиженията

Всяко дете се нуждае от похвала за добре изпълнената работа. Можете да реализирате това, като устроите ъгъл на постиженията на северната стена на стаята. Съгласно фън шуй тази област представлява най-доброто място за разполагане на призове, награди, препоръки и др. трофеи.

3. Дръжте детето в „командирска позиция”

Препоръчително е да избягвате разполагане на учебната зона така, че детето ви да пише домашните си задачи с поглед, отправен в стената. Според фън шуй, това е сериозно препятствие по пътя към успеха. Желателно е работното място на ученика да гледа към входната врата.

4. Сложете карти и образователни плакати на стената в детската стая

Картата е полезна образователна вещ в стаята на детето. Тя поущрява интереса и любопитството на детето. Освен това идеално допълва интериора. Избягвайте обаче депресиращите изображения.

Можете да купите глобус, за да създадете интерес у детето към географията. По възможност разположете тази придобивка в северно-източния ъгъл на детската стая.

5. Телевизорът да е далеч от детската стая

За съжаление, много съвременни деца имат на разположение телевизор. Фън шуй е против такава придобивка, тъй като тя убива интереса към ученето и практикуването на различни полезни занимания. С телевизор в стаята детето привиква да си почива, да не се съсредоточава за дълъг период от време върху творческо занимание и т.н.

6. Подберете удачно място за книги и други материали

Връщайки се от училище у дома, децата се нуждаят от определено място, където да съхраняват тетрадките, книжките, помагалата и т.н. Определете точното място за тях. Приучвайте детето към организираност.

А сега да разгледаме още няколко снимки, на които ще откриете много удачни примери за добро разположение на зоните в детската стая:

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...