Фън шуй за детската стая

Фън шуй за детската стая

Като родители всички знаем колко щеше да е хубаво ако можем да гарантираме, че нашите деца винаги ще бъдат здрави и щастливи. А според източните вярвания и учението фън шуй, ако в стаята на детето има позитивна енергията и хармонията, то ще се радва на благоденствие и виталитет. Помещение, обзаведено по този начин ще създаде емоционална и физическа подкрепа по време на растежа на вашето дете.

Ето няколко насоки за това, как да обзаведете стаята на детето, следвайки принципите на фън шуй. 

Децата са по-податливи на заобикалящата ги енергия, затова е много важно да се уверите, че леглата им са поставени на правилното място. Ако гърба им е към вратата те ще бъдат лесно уязвими. Освен това не е добре да има електроника - телефони или компютър, които се зареждат в близост до леглото.

Снимки на вода, аквариуми или звуци от вода, които могат да бъдат чути от спалнята, могат да създадат нездравословна околна среда и дори да доведат до респираторни заболявания. Това е особено важно, ако детето има някакви здравословни проблеми, като астма, коментират експерти пред designrulz.

Леглото е хубаво да има табла до стената, до която е разположено, за да блокира лошата енергия. Не е добре да бъде поставяно и срещу вратата или под прозореца.

Ако е възможно изберете за момчешката стая източно или северно помещение, а за момиче южно, западно или югоизточно.

Важно правило е да поддържате стаята чиста и подредена.

Разхвърляните и пълни с какво ли не чекмеджета подредете. Махнете изпод леглото кутии, обувки, играчки. Подредената стая и чистотата на пространство помага на детето да се чувства по-спокойно и да бъде творчески настроено.

Никога не поставяйте всички мебели до стените. Това също дава обем и лекота на стаята.

Избягвайте да слагате по един стол или самостоятелни предмети, изображения в картини или снимки. Важно е да създадете енергията на партньорството. Така например заложете на маса с две столчета, две шкафчета….

Използвайте светлината и цветове, за да създадете щастлива среда!

Стаята на детето трябва да стимулира, а не да натоварва духа на детето. Уверете се, че има подходящо осветление за бюрото, за нощно шкафче и че прозорците могат да бъдат затворени. Стаите, които са боядисани в синьо (с изключение на ярки или светли тонове) или други тъмни цветове, могат да бъдат депресивни и да създадат твърде много потискаща енергия. Цветът оказва силно влияние върху настроението, а червеното се смята за благоприятно и мощно.

За момиче изберете светло розов. Този цвят придава атмосфера на щастие, любов, наслада, излъчва позитивизъм и същевременно успокоява и балансира енергията.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...