Как да обзаведем дома ако имаме дете

Как да обзаведем дома ако имаме дете

Като родители може би знаете, че редът в къщата при наличието на малки деца в него е утопия. Следите от лепкав сок, трохи, кал, боички, фулматестери и какво ли не са навсякъде – по пода, мебелите, килима….

Не, това да опаковате всичко не работи. Просто се запасете с търпение за следващите няколко години, забравете за нови мебели и вижте няколко съвета за обзавеждане, които ще ви бъдат от полза.

Изберете тъмни, шарени килими

"Когато се чудите какъв килим да изберете, заложете на по – тъмен цвят“, казва Уитни Парот. Причината тук е проста – колкото по-светъл е килимът, толкова повече личат следите по него. например гроздовото желе (или червено вино). Приятният тъмен модел може да прикрие цапаниците и да улесни почистването.

Не се изкушавайте да купувате скъп килим, колкото и да ви се иска. Особено в стаи с висок трафик – като хола, или в трапезарията, където следите от храна са задължителни, по- добре изберете евтин модел, за който няма да съжалявате.

Заложете на лесни за почистване платовеПлатовете, които трябва да изберете, ако имате деца са устойчиви на петна и лесни за почистване, а наред с това трябва да бъдат здрави, за да устоят на всички „изпитания“ – скачане, дърпане, мачкане. Подобен плат е Crypton, който е много шик и се предлага в различни десени.

Не пренебрегвайте кожата

Ако избягвате кожата, защото ви се струва твърде луксозна, време е да помислите. Тя е лесна за почистване и поддръжка, не задържа петна, а малките драски по нея не изглеждат толкова зле с течение на времето и тя придобива по – автентичен вид.

Потърсете тапицирани табуретки

Заменете масичката с остри ръбове с табуретка. Така няма да се притеснявате, че в играта някое дете ще се удари, но и ще създадете шик и луксозно излъчване на дома ви. Ако стаята е широка, изберете няколко по-малки табуретки и ги групирайте пред основната зона за сядане, за да наподобят вида и усещането на по-голяма масичка за кафе.

Помислете за винтидж стил обзавеждане

Може да звучи странно, но ако включите елементи от този стил в дома си, малките драскотини или ожулени мебели няма да ви направят впечатление. Защото те просто добавят чар и автентичност.

Вградени места за съхранение

Когато имате дете местата за играчки и аксесоари никога не стигат, без значение  колко голямо е жилището. За да имате контрол над хаоса, помислете за вградени мебели, в които да държите игри, играчки, приспособления за рисуване. Така например ако имате диван с чекмеджета, може да скриете в тях кошници с играчки. Не забравяйте и отворени рафтове за книжките и атрактивни закачалки, на които може да сложите платнени кошчета с дребни предмети.

 

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...