Дизайн на растежа: декор за тийнейджърска стая

Дизайн на растежа: декор за тийнейджърска стая

Юношеството се нарича "преходно" по определена причина. Именно тази дума е ключова по отношение на декорирането на стая вече не за дете, но и не и за възрастен. Защото има повече въпроси, отколкото отговори при избора на декора на стаята на тийнейджър. Струва ли си да инвестирате много в интериор, в който детето ще израсне след няколко години? Ако не физически, то поне психологически. Искаме ли да удължите детството на детето или, напротив, време е да го подготвите за зряла възраст?

Първо говорете със самия тийнейджър. Можете например да изберете предварително стена за графити или колекция. Тийнейджърът е важно да има голям работен плот, на който да поставите компютър, книги и тетрадки. Масата е най -добре да е до прозореца.

Много дизайнери смятат, че добрият вкус трябва да се внушава от детството. Не се страхувайте да използвате дизайнерски обекти в стаята на вашия тийнейджър: много дизайнерски марки имат линии за деца и детски версии на емблематични обекти.

Стаята на тийнейджъра не трябва да изглежда сериозна като на възрастен. Пастелните бежови тонове едва ли са подходящи за момче. В такива случаи винаги е добре да изберете цветните решения. В тийнейджърския интериор е обичайно да има тапети или пък графити, те правят стаята по-интересна и продават индивидуалност.

Сред модерните теми са географски карти, ивици, геометрични орнаменти и комикси.

Декорът на стая за тийнейджърка или момче ще се промени и расте заедно с обитателя си, ако обърнете специално внимание на елементите, които лесно се променят. Това е преди всичко текстил - завеси, покривки, килими. Дайте му платформа, където да може да говори спокойно. Например, окачете дъска, на която можете да пишете безнаказано с маркер или прикрепете снимки към магнити.

 

И накрая, последният щрих. Тийнейджърите обичат да използват всякакви „предупредителни“ знаци - като табела, поставена на вратата със символ „тухла“ или „Не безпокойте“. Това е един вид игра и в същото време определя границите на тяхната територия, което е по-важно за тийнейджъра. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...