5 причини да изберете детски мебели за стаята на детето

Те са инвестиция, но и много по-безопасни за малките  

215

Създаването на среда за децата ни, която да е подходяща за игра, творчество, почивка или учене и важна за всеки родител. И всичко започва у дома, където трябва да предложим на децата си най – добрата и комфортна атмосфера, която може да си позволим. А когато те са малки, мебелите с компактни размери са част от пътя към постигането им. 

Детска стая за три децаТри легла в една стая – възможно е

Много родители се колебаят дали си заслужава да се инвестира в малки по размер маса, столове, легло, с идеята, че само след няколко години ще трябва да се сменят. Но малките мебели не са измислени случайно и не е чудно, че редица фирми са фокусирани в тяхното производство. Вижте няколко ползи, които ще донесат те на детето.

Как да направим мечтаната детска стаяПредлагаме ви няколко съвета как да го постигнете

Безопасност

Мебелите с размери за възрастни могат да бъдат опасни за много малки деца. Винаги има възможност да ударят главата си в острите ъгли на масата или да паднат от столове, които са твърде големи за тях. А рискът от злополука се увеличава, когато детето бъде оставено без надзор от възрастен. Детските мебели, от друга страна, са точно подходящия размер за малките, така че те са много по-безопасни и по-удобни за използване.

Децата, които имат собствени мебели, стават по-независими

Смята се, че малкия размер мебели прави децата по-  независими, позволява им да изследват света, а това дава тласък на самочувствието им. представете си дете, което иска да вземе нещо от рафта или да седне на стола, а трябва да разчита на по  големите за това. Малките мебели му дават свободата и комфорта да се справя само.

Мебелите с малък размер им помагат да практикуват житейски умения

Мебелите с размер на деца, като маси и столове, са не само чудесни за дейности, свързани с градината или училище, но могат да се използват и като място, където детето ви да практикува ежедневни умения като хранене, почистване и дори да помага при готвене. Това е друг начин да продължите да изграждате чувството му за независимост.

Детските мебели насърчават добрата стойка

Тъй като обикновените мебели са много по-големи, за децата може да е по-неудобно да ги използват. Те едва ли могат да виждат над масата или трябва да коленичат на стола, за да стигнат до храната си. Като седят на столове и маси, които са подходящ за тях размер, децата могат да се научат как да позиционират добре телата си.

Дава им собствено пространство

 

Някои родители може да не го смятат за важно, но от време на време децата се нуждаят от собствено пространство, за да играят и да правят любимите си занимания сами. Наличието на комплект детски мебели във вашия дом е чудесен начин да осигурите на зона, която да бъде само за тях.

Дизайнерски идеи за детската стаяИзползвайте за разделение на зоните в стаята успокояваща цветна гама
Сподели: