10 спиращи дъха бани

Обикновено банята е едно от последните места, на които обръщаме внимание кога...

8728

Не всеки може да си позволи голяма и лускозна баня, но защо да не взаимстваме идеи от такива. Представяме ви 10 уникални бани. Просто изберете вашата!

1.Баня или стая? А може би двете в едно. Тази класическа баня се намира в Минеаполис и е изцяло обзаведена с мрамор. Таванът е сводест, а венецианският полилей добавя блестящ завършек.

2.Шкафовете в тази баня са много, за да съберат всички необходими вещи на собствениците. Топлият бежов цвят прави помещението широко и светло. Луксът тук идва от мраморния под и дизайнерските мивки.

3.Чудесен пример за съвременна баня, вдъхновена от винтидж дизайна. Собствениците залагат на нетрадиционна ъглова душ кабина и открити мраморни мивки. Впечаление правят луксозният полилей и аплиците до огледалото.

4.Лукзозната баня не е задължително да е голяма и да има вана. Пример за това е тази баня в Маями, чийто собственици залагат на стъклен панел, който да отдели душа. Така се създава илюзия за голямо и широко помещение.

5.Голямата баня може да си позволи по-тъмни нюанси – като тези шкафове в цвят орех. Те се допълват идеално от златните кранове и нишките на пода.

6.Нетрадиционна по форма баня – дълга е 6 метра, което е определило и дизайна й. Душ кабината е в дъното и отделена със стъклен панел. Стените са в сиви плочки и камък. За шкафовете също е избран сивия цвят, плотовете са гранит.

7.Още един пример как не толкова голяма баня може да побере много неща. Подът при зоните за къпане – при душа и ваната са декорирани с камъчета. Пастелните жветове на стените контрастират на малката тъмна тоалетка.

8.Белият цвят властва в тази баня, което я прави да изглежда чиста, просторна и светла. Плотовете са мраморни, а интересното осветление придава съвременен облик.

9. Баня, която със своя стил и цветова гама прави плавен преход към спалнята. Изборът тук е за свободностояща вана, дървени светли пкафове и бежови стени. Дори и килмът не е пропуснат.

10.Баня без нищо излишно в нея. Или стая с уникална гледка навън? Изборът е ваш. Мивка, свободностояща мраморна вана и огромен прозорец. Ако това не е баня – мечта!

Сподели: