Хитри идеи за съхранение в банята

Намерете място и в малкото помещение

1018

Мястото за съхранение в банята е от съществено значение, за да поддържаме банята подредена и чиста. Ако имаме малка баня и голямо семейство, тогава нуждата от нестандартни и хитри идеи за съхранение става особено наложителна.

На първо място се огледайте. Има ли места, които в момента стоят празни, а може да използвате – над вратата, където може да монтирате рафт. Или над тоалетната и да подредите няколко кошници, в които да държите дребни аксесоари? А онази ниша, която стои празна – тя лесно може да се превърне в открит шкаф. Декорирайте със свещ за по – силен ефект.

Високите и тесни шкафове са много подходящи, не заемат място, а събират толкова много багаж. И най- хубавото е, че може да ги сложите дори в празното място зад вратата.

Ако пространството под мивката не е използваемо, време е да го превърнете в полезно място. Сложете открит рафт и аранжирайте с плетени кошници.

Когато купувате аксесоарите за баня – диспенсър за сапун, чаши, в които да държите четките и пастата, изберете модели, които могат да се закрепят на стената. Така пестите място на мивката.

Ако ви предстои ремонт и реновация на банята и търсите начин да я направите да изглежда по- голяма, заменете завесата със стъклен параван и заложете на светли тонове. Изберете не седящи, а висящи тоалетна чиния  и мивка, защото създават илюзия за обем в помещението. Сложете голямо огледало и не забравяйте и красивата декорация.  

Сподели: