Тапети в банята? Защо не

Вижте кои са предимствата и недостатъците  

710

Тапетът е сред най-нестандартните аксесоари за декорация на банята. За много хора изборът за това помещение се свежда само до плочки или боя, без да се замислят за голямото разнообразие и предимството при използване на тапета.

Той лесно може да превърне стаята в много уютна и елегантна част от дома, да добави чар, класа и лукс. Благодарение на огромното разнообразие на цветове, текстури и шарки, лесно може да трансформирате малката и скучна баня във впечатляващо пространство, което да радва сетивата и очите.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Когато говорим за тапет в банята обаче, трябва да знаете, че има определени видове, които са подходящи. Те са съобразени с влажността и условията и са устойчиви на пръските и изпаренията. Все пак при избора на модел, трябва да съобразите дали банята ви е добре вентилирана или дали има прозорец. Релефните тапети, например не са много добър избор за ежедневно използвана баня, защото са склонни към развитие на мухъл. Затова помислете за такива с лаково покритие, което може да осигури допълнителна защита.

Избирайки тапет, имайте предвид, че поддръжката съвсем не е лесна и с течение на времето те избледняват.  

Всичко това обаче не може да се сравни с крайният ефект, който ще постигнете. Oсвен това ще спестите цялата мръсотия и неприятности по къртене на плочки и поставянето на нови. Въпрос на избор е да решите само кой е перфектния за вас десен.

Вижте няколко идеи за тапет в банята и почерпете вдъхновение. 

Сподели: