Как да обзаведете дома си като интериорен стилист

Няколко важни стъпки

2436

Работата им обикновено включва превръщането на скучните жилища в перфектни, като за корица на списание домове. Затова, кой по – добре би ни посъветвал как да декорираме и оформим дома си така, че да имаме удивителен  резултат. Дизайнерите, разбира се. Вижте няколко съвета от тях.

Вдъхновете се

Преди да изберете мебели или цветове, които ще използвате, проучете различни източници – списания, сайтове, предавания. Направете си кутия с изрезки или дъска, на която да ги подредите. Вземете тестери на платове и картели с цветове за боята, за да създадете най-точна представа за това, което търсите. 

Селектирайте

Задайте си няколко ключови въпроса, за да получите по – ясна представа за това, което търсите. Определете задължителните елементи, които искате да присъстват в дома ви и се придържайте към тях докато пазарувате.

Физическо въздействие

Когато гледате нещо на екран или на картинка може да изглежда по един начин, а в действителност да не е така. За да сте сигурни в това, което купувате, идете, вижте го, пипнете го, за да не съжалявате за избора си.

Преценете мястото

Премислете внимателно помещението, което обзавеждате, мислете за това, за което ще го използвате, как ще бъдат разположени мебелите, откъде пада светлината, как цветовете ще се променят.

Смесвайте

Дори ако украсявате стаята от нулата, не я запълвайте само с нови мебели и аксесоари. Винтидж мебел или ретро аксесоар ще направи стаята да изглежда много по-интересна и различна. Колекцията от стари дървени дъски за рязане в контраст с лъскавите бели кухненски мебели стоят много стилно. Или пък дървен сандък, в който да съхранявате аксесоари.

Изберете ключов стил

Отделете повече време в избора на големите мебели. Цветовете на стените и декоративните възглавнички може да сменяте по – често, но мебелите са основата за външния вид.

Не забравяйте текстурата

 

И накрая, не забравяйте да включите текстура. Лесно е да се съсредоточите върху цветовете и шарката, но текстурата има също много важно въздействие. Например тухлена стена в кухнята може да контрастира с елегантните шкафове или да сложите кожени кошници за съхранение в хола.

Сподели: