Как да имаме нова гаражна врата само за ден

Специалистите от Hörmann ще извършат бърза подмяна 

4257

Така като хубавата и качествена входна врата е важна за сигурността и визията дома, така не по - малко значима е и вратата на гаража. Причните да смените тази врата не са една или две - заради здравината, визията, комфорта...Все по-често обаче повод за модернизация се оказва недостатъчната топлоизолация. Ето защо в такива моменти е добре да се обърнете към доказал се експерт, който може да осигури бърз и лесен монтаж. Точно такива са специалистите от Hörmann, които са винаги насреща.

Обучени експерти, които познават добре различните видове гаражни врати, ще Ви консултират професионално и ще монтират компетентно всички компоненти на гаражната врата. По правило подмяната на вратата се осъществява за няколко часа. Освен това компетентният монтаж е предпоставка за запазване на гаранцията.

Ето кои са и стъпките при монтаж на гаражна секционна врата:

Измерване на отвора за вратата

Прецизността при измерването е предпоставка, за да пасне добре вратата в отвора на гаража. В някои случаи трябва да се вземат предвид например наклони и преминаващи през гаража кабели или тръби. Често пъти по-старите гаражи са със специални размери, които трябва да се вземат предвид и налагат специални решения. Друг проблем при измерването може да се окаже неправилното снемане на размерите за позициониране на касата. При некоректен монтаж на касата гаражната врата се отваря трудно, издава шумове при отваряне и затваряне или дори не може да бъде отворена.Монтаж на касата и ходовите релси

В началото се регулират и завинтват новата каса и ходовите релси, в които по-късно секционната врата ще се движи под тавана при отваряне. В повечето случаи при секционните врати касата се завинтва зад отвора, директно към стената, така че наличното пространство да се използва оптимално и да са налице до 14 см по-голяма ширина на проходния отвор в сравнение с вратите с въртеливо-постъпателен ход. Тъй като гаражните врати генерират големи сили на опън и натиск при отваряне или затваряне, е особено важно направляващите релси да се фиксират към стената с подходящите материали.Поставяне на вратата

Отделните панели на секционната врата се поставят един след друг и се свързват помежду им. В тези точки вратата се разделя на секции, когато се отваря, съответно затваря. При затворена врата тези преходи са практически незабележими от външната страна. Защита срещу прищипване на пръсти гарантира отсъствието на места с опасност от смачкване, както отвън, така и отвътре и в областта на шарнирите, така че например децата могат да играят безгрижно в гаража.

Монтиране на принадлежности като автоматични задвижвания

Автоматичните задвижвания вече са неотменна част от съвременните гаражни врати. За да има за тях място на тавана на гаража и да образуват общ модул с гаражната врата, те трябва да се вземат предвид още при проектирането. Така вратата и задвижването са оптимално съгласувани помежду си. При компетентния монтаж се следи също така важните защитни механизми, като изключващата автоматика, която спира движението на вратата при поява на неочаквани препятствия, да функционират безупречно.

Подмяна на вратата в рамките на деня

В рамките на един работен ден старата гаражна врата е подменена с нова с автоматично задвижване. При първоначален монтаж на гаражна врата процесът често пъти протича още по-бързо, тъй като няма стара врата за демонтиране.

Снимки: Hörmann

Сподели: