Финландски интериор: 6 правила на философията на Sisu, които правят живота по-щастлив

Финландски интериор: 6 правила на философията на Sisu, които правят живота по-щастлив

Модерна от няколко години, финландската философия, наречена Sisu, ни учи да живеем, преодолявайки упорито трудностите и трудностите. Но как се свързва с интериора? Оказва се, че експертите по финландския начин на живот наричат sisu възможност да бъдете решителни, да се докажете и след това да си починете добре у дома с любимите си хора.

17 кухни, вдъхновени от скандинавския дизайн

Кухнята често се превръща в място, затрупано с множество излишни неща, а резултатът е пълна бъркотия. Един от начинит...

04/01/2017

Представяме ви 7 правила на философията на Sisu, които правят живота по-щастлив

1. Значението на работното място

5 начина да обзаведете апартамента в скандинавски стил

Функционален, семпъл и светъл – може би това са най-точните определения за скандинавския дом. Интериорът на хор...

13/07/2016

Финландците са сигурни, че постоянството и упоритата работа изграждат характер. Следователно всяка финландска къща има отделна работна зона: пълноценен офис или поне работно място в хола или спалнята. За да работите упорито и продуктивно, трябва да имате пространство, в което нищо не разсейва и също така не предизвиква мисли за релакс.

 

2. Сауна във всяка къща

Финландия има много хубаво умение да се справи със суровия зимен климат и тъмнината. От средата на декември до средата на февруари тук има само по няколко часа дневна светлина. Изглежда, че човек може да свикне с това, но сезонното афективно разстройство е истински проблем във финландското общество. За да оцелеят в студа и депресията, финландците измислиха как да направят зимните месеци приятни.

Един от основните елементи на живота им е сауната. Финландците я посещават редовно, след което се наслаждават на спокоен и дълбок сън. Освен факта, че процесът на загряване на тялото релаксира, той е важен компонент в общуването между хората. Често хората посещават банята с приятели или цели семейства - преходът става забавление и дава истинско спокойствие.

3. Бягство от ежедневието

От края на юни, след лятната ваканция, финландците единодушно се отдалечават от ежедневието и се втурват към природата. Три или четири седмици, прекарани в лятна къща - mekki - е в основата на финландската идея за рая на земята. Именно там те си поемат дъх след зимата и се наслаждават на дългите часове на дневна светлина: плуване, риболов, разходка с лодка, ходене за горски плодове и гъби, готвене на огън.

Финландците обичат да прекарват време сред природата, да събират дърва и да гледат звездното нощно небе след ден.

4. Дървени елементи в интериора

Интериорът в типичните къщи е минималистичен и топъл. Освен това е много рационален и функционален, ергономичен и високотехнологичен.

Традиционният довършителен материал за интериора на финландските къщи е, разбира се, естественото дърво. Освен това предпочитание се дава на светли тонове дърво - това визуално разширява пространството и изпълва финландската къща с комфорт. Най-често се използва бяла или кремава мазилка за тавани и за да направите къщата малко по-ярка, напълнете я с цветни детайли - картини, килими, възглавници с ярки щампи и аксесоари.

5. Растения в саксии

Финландският интериорен стил трябва да отразява любовта им към природата, поради което тези скандинавци толкова обичат да използват растения за декориране на интериора. Фикус в голяма саксия, лавандула, мента и босилек на перваза на прозореца са любимите на финландците.

6. Камина

Камината с огън е сърцето на финландския дом. В кухнята може да се разположи в трапезарията. Ако обаче не е възможно да се направи камина или да се постави малка печка, тогава финландците носят огън чрез свещи.

Освен това те обичат да добавят уют в дома си с помощта на изкуствена светлина. Висящи лампи на дълга връв над масата за хранене могат да бъдат намерени в почти всеки дом днес, но финландските дизайнери не са склонни да комбинират грубо дърво и кристал от класически полилеи.

6 причини скандинавските жилища да са винаги чисти

Нека да бъдем откровени: скандинавските домове винаги изглеждат безупречно. Няма как да не се вдъхновим от естествени...

05/10/2018
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...