Мощното и полезно бижу на Samsung не се спира пред нищо

Мощното и полезно бижу на Samsung не се спира пред нищо

Отмина времето на първото поколение смартфони със сгъваем екран, което прокара пътя на тази идея. Няколко години по-късно те предлагат много повече възможности, които помагат в редица аспекти от живота ни, включително за продуктивност и забавления. Неизменен лидер в сектора при сгъваемите смартфони е Samsung, а компанията има солидни традиции в еволюцията на хардуера и специфичния софтуер.

Най-новите попълнения на Samsung при сгъваемите модели са Galaxy Z Fold4 и Z Flip4, като днес акцентът пада върху втория от тях. Galaxy Z Flip4 несъмнено е повече от телефон, той е и моден аксесоар, с който, обаче, можете да вършите и доста работа. Всичко това се постига със стилен дизайн, мощни параметри и специални софтуерни способности. Започваме с хардуерната част, а след това ще ви запознаем и с любимите си приложения от ежедневието, които работят отлично с новия телефон.

Мощни хардуерни възможности

Моделът разчита на най-ново поколение чипсет Snapdragon 8+ Gen 1, който е и най-мощният за смартфоните с Android към момента. Той се произвежда по 4-нанометров процес и предлага производителност от най-висок клас. Ефективният чип работи съвместно с издръжлива батерия с капацитет 3700 mAh, която дава достатъчно заряд за дълги часове работа. Има още и технология за супер бързо зареждане, а и за безжично зареждане, което добавя допълнително улеснение.

Може би най-впечатляващото в новия модел са екраните. Традиционно серията Galaxy Z Flip включва голям основен екран, който можете да използвате в разгънато състояние, и по-малък, външен, който се намира на предния капак. Основният екран е сгъваем и с диагонал 6.7 инча, както и висока резолюция от 2640х1080p. Освен това предлага до 120 херца честота на опресняване за гладка картина и поддръжка на HDR10+. Всичко това дава отлично качество, а това означава, че можете да се насладите на снимки, филми и сериали.

По-малкият дисплей е на предния капак и е с 1.9 ина, като има защита Gorilla Glass Victus+. Той предлага голямо удобство, когато телефонът е затворен. На него можете да виждате разнообразна информация, включително времето, известия и входящи обаждания. Наличен е и избор за добавяне на собствено AR емоджи за допълнително персонализиране. Той може да бъде използван и като визьор за селфита с основната камера. Говорейки за камерата, и тук има подобрения. Основната е двойна, като включва два 12-мегапикселови сензора. Главният предоставя високо качество на снимки и видео и в тъмна обстановка, а с другия можете да заснемате обширни сцени. Има и 10-мегапикселова селфи камера в основния екран.

Една от особеностите на сгъваемия механизъм на Galaxy Z Flip4 е това, че той позволява разгръщането на екрана до различен ъгъл. Това разкрива нови възможности – камерата не е просто камера, а Flex Cam. Можете да поставите телефона на повърхностсгънат под различен ъгъл, и да получите кадър с различни перспективи без да ползвате ръцете си. Можете да си направите групово селфи с таймер или просто от дистанция да активирате камерата с жест с ръка. Можете да постигнете и най-качествени кадри при нощни снимки, като няма да ви се наложи да носите статив.

Освен това приложенията се оптимизират спрямо ъгъла на сгъване на екрана на Samsung Galaxу Z Flip4. Flex режимът предлага нови възможности за взаимодействие като горната част на екрана е за гледане, а долната за управление. Например, в горната част гледате видео, а в долната част са разположени бутоните за управление. За работа в този режим са оптимизирани партньорски приложения като YouTube, Facebook, Instagram, WhatsApp и др.

Хардуер и софтуер, ръка за ръка в партньорство с Google

Отличният хардуер обаче трябва да бъде съчетан и с още по-адекватен софтуер. Samsung постига това в партньорство с Google. На първо място устройството използва Android 12 в комбинация със специално разработения графичен интерфейс One UI. Той е оптимизиран с цел повече ефективност и комфорт.  

Благодарение на съвместната работа с Google обаче са добавени и някои ексклузивни функционалности, които улесняват ежедневието във важните моменти. Започваме с услугата за видео разговори Google Meet, която дава възможност за лесни видео конферентни срещи. Тук се осигурява Full HD резолюция на картината, бърза връзка, както и общуването с до 32 участници едновременно.

В днешно време на практика всеки ползва YouTube, като платформата е невероятно популярна. Samsung предлага на потребителите, избрали новия сгъваем модел безплатен достъп до YouTube Premium за 4 месеца. YouTube Premium е платената версия на YouTube, която дава различни предимства като: гледане на видеа без реклама, ексклузивен достъп до съдържанието в канала YouTube Originals, възможност за теглене на видеа и офлайн достъп до тях, възможност за гледане на видео във фонов режим, възможност за заключване на екрана.

Samsung Galaxy Z Flip4 предлага и отлична възможност за навигация чрез Google Maps. Това е най-популярният софтуер за дигитални карти и навигация, като с него можете да откриете най-бързия път към дестинацията си. Можете да откривате и ресторанти, хотели и други локации, които са ви необходими в ежедневието. Налични са и различни изгледи, включително Street View, с който се пренасяте виртуално на далечни места, дори да не можете да отидете там физически.

По време на път често спираме и да разгледаме някоя забележителност, а тук от полза е Google Lens, която разпознава обекта и дава информация за тях. Решението разпознава и разнообразни продукти, като може да ви покаже и откъде да си го купите. Наличен е и Google Calendar, с който лесно да планирате ангажиментите си, а и да ви припомня за събития, включително рождени дни.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...