6 причини скандинавските жилища да са винаги чисти

6 причини скандинавските жилища да са винаги чисти

Нека да бъдем откровени: скандинавските домове винаги изглеждат безупречно. Няма как да не се вдъхновим от естествения интериор, минималистичния декор и светлината, която струи от тях. И все пак има нещо, което ги прави толкова съвършени.

От Аpartment Therapy се обръщат към двама експерти по скандинавски дизайн, които споделят тайните за тези домове.

1. Когато влизат у сима скандинавците събуват обувките си

В скандинавските страни хората никога не влизат в домовете си обути. Дори и да имат гости, те не правят компромис и ги молят да се събуят.

2. Светлината е най - важна

Заради дългите и тъмни зими, скандинавците поддържат минималистичен интериор и се стараят да направят пространството по – светло. Те залагат на светли тонове и естествени материали в мебелите и декора.

3. Те никога не слагат килим от стена до стена

Килимите се считат за нехигиенични и затова скандинавците предпочитат по-лесните за почистване дървени подови настилки, които постилат с черги и могат лесно да изперат.

4. Избягват големите мебели

В малко скандинавски домове ще видите големи вградени рафтове и библиотеки. Местните предпочитат по – малките и минималистични модели, за да не претрупват дома.

5. Те вярват в баланса

В Скандинавието важи в пълна сила правилото „по – малкото е повече“. В резултат на това местните купуват само нещата, които използват и наистина обичат, а домът им е по-чист и по-подреден.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...