8 неща, без които е невъзможно да си представим уютен апартамент през есента

8 неща, без които е невъзможно да си представим уютен апартамент през есента

През есента все по-рядко ни се иска да излезем навън, където дъждовете не спират, а температурата бавно, но сигурно върви към нулата. Този сезон мечтаем да прекараме колкото се може повече у дома, където винаги е топло и уютно, в компанията на топъл чай, топло одеяло и хубава книга. Ето как да гарантирате, че атмосферата на уют и комфорт винаги цари в апартамента.

Впечатляващи есенни декорации

Неутралните интериорни схеми за чудесни за всеки един сезон, но като че ли са най-подходящи за есента. Това е сезонът...

06/10/2016

1. Осветление

 

6 декора, вдъхновени от есента

Времето вече започва да захладнява и е време да се сбогуваме с топлите слънчеви дни. Това обаче не е повод за тъга, з...

14/10/2016

Една от най-важните части на интериора е осветлението, въпреки че често го пренебрегваме, купувайки първото нещо, което ни дойде под ръка. Но това е светлината, която може компетентно да подчертае и подчертае някои детайли и да скрие други. Опитайте се да поставите подова лампа до дивана или да окачите стенна лампа над леглото и ще видите как топлата светлина изпълва пространството със себе си, изпълва го с аура на домашна топлина и комфорт.

Ето защо не се ограничавайте до един полилей или точково осветление около периметъра на тавана. Използвайте светлини, за да поставите акценти и да подчертаете визуално различни зони в стаята. Това е не само красиво, но и практично - ако искате например да четете книга, докато лежите на леглото, ще бъде достатъчно да включите лампата на нощното шкафче или на таблото, а не да „използвате“ основната светлина.

2. Жив огън

Камината е мечтата на много хора. Уви, в градските апартаменти такава е много рядко срещана, но можете да получите алтернатива - електрическа камина, макар че тя няма да може да създаде онази уникална атмосфера, която дава живият огън.

Предлагаме да обърнете внимание на свещите - да, те са малки, но меката им светлина и трептенето на пламъка са достатъчни, за да пресъздадат духа на огнището. Паленето на свещи може да се превърне в цял ритуал. Правете това всяка вечер, за да прекарате малко време в спокойна, релаксираща и приятна атмосфера. И за да поддържате уютно настроение, запалете ароматизирани свещи: през есента миризмата на горски плодове, сладък карамел, цитрусова канела или други подправки е страхотно.

3. Пердета

Въпреки факта, че много интериорни стилове не залагат на завесите, за да се позволи повече светлина и въздух да влезе в стаята, факт е, че те дават комфорт. С тяхна помощ можете да поставите нови акценти в интериора, да създадете желаното настроение. Освен това завесите са първото нещо, което хваща окото, когато влезете в стаята, тъй като са разположени до единствения източник на естествена светлина – прозореца.

Завесите помагат да се скриете от външния шум и да се потопите в собствения си свят. Освен това с тяхна помощ можете само леко да затъмните интериора, като "дозирате" количеството слънчева светлина, което влиза в стаята. Най-важното при избора на завеси е да не прекалявате.

4. Текстил

С какво свързвате думата "комфорт"? Декоративни възглавници, одеяла, покривки за легла - всичко това прави атмосферата на апартамента много топла и уютна. И колко приятно е да се увиете в плетено одеяло и да седнете удобно на диван, фотьойл или широк перваз на прозореца, наслаждавайки се на красивата природа.

Обикновено текстилът е акцентът в стаята, добавяйки усещане за комфорт, мекота и нежност, помагайки за промяна на характера на интериора в зависимост от сезона или настроението. Например, нюанси на жълто, червено, оранжево ще бъдат подходящи през есента. Освен това производителите вече предлагат капсулни колекции, в които артикулите и аксесоарите са перфектно съчетани помежду си, така че не е нужно да се притеснявате, че завесите няма да са в хармония, например с покривка на маса или декоративни възглавници на диван.

5. Семейни ценности

През последните години дизайнерите се опитват да избегнат шаблонни интериори. Сега индивидуалността е начело. От този показател зависи колко "жив" ще бъде вашият апартамент. Затова не се колебайте да закачите ръчно изработени вещи, да отпечатате и рамкирате семейни снимки, да използвате одеялото, което е ръчно изплетено. Всичко това разказва историята на собствениците на къщата и прави интериора уютен.

6. Свежи цветя

Ако някога сте имали проблеми със стайните растения, сега е моментът да им дадете втори шанс. Те, както нищо друго, дават на интериора "живот". Това се отразява не само в способността на цветята да пречистват въздуха и да подобряват микроклимата. Те също са приятни за окото, развеселяват, когато е сиво, дъждовно и мрачно извън прозореца, доближават ни по-близо до природата.

Ако все пак стайните растения не ви привличат, украсете пространството с букет от свежи сезонни цветя.

7. Красиви съдове и покривка

Вече споменахме, че през есента искаме да прекарвам повече време под одеяло, с любимата топла напитка в ръце. И така, че нищо да не засенчва тези моменти, съберете колекция от красиви ястия. Чаши, чинии, чинийки, прибори за хранене, купи за салата - всичко това играе много важна роля в създаването на комфортна домашна среда. Можете дори да закупите специални съдове на есенна тематика - жълти листа, тикви, горски пейзажи и др. Чудесен начин да създадете добро настроение сутрин.

8. Книги

Интериорът без книги изглежда недовършен. Да, днес малко хора имат домашна библиотека, повечето предпочитат да четат от екраните на таблети и телефони. Миризмата и шумоленето на страниците на хартиената книга обаче едва ли може да замени нещо. Плюс това, това е отличен елемент на декор, особено ако създадете хармонична композиция от книги, фигурки, вази, рамки за снимки и други детайли. Желателно е всички да са в една цветова гама.

18 стилни декора в цвят горчица

Цветът може да има понякога кремави, златни елементи. Ако намерите правилния акцент – на столовете, полилея или...

15/03/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...