7 неща, които не трябва да държите в банята

Ако ги държите в банята може да ги повредите бързо

1544

Грим

Гримът трябва да се съхранява на стайна температура. Ето защо постоянно сменящата се температура в банята не е подходяща за гримовете.

Лекарства

Медикаментите трябва да се пазят от влага и да се съхраняват на стайна температура. Ако не съхраняват правилно, те могат да загубят от свойствата си.

Водонеустойчива електроника

Обичате да слушате музика докато се къпете? Никога не дръжте електроника като радио, сешоар или печка в банята, защото има опасност от токов удар. Но не пречи да сложите радиото или iPod – а пред банята.

Самобръсначка

Дори да звучи странно е факт – влагата в банята може да притъпи острието, както и да е причина за ръжда по ножчетата. Решението е да забърсвате старателно ножчето след употреба и да държите самобръсначката в запечатана торбичка.

Бижута

Може да сложите верижката и пръстена отстрани докато взимате душ, но не и да съхранявате бижутата в банята. Влажната среда ще ускори процеса на окисление и ще направи бижутата по-тъмни.

Кърпи

Банята е помешението, което събира най - много мухъл и е развъдник на бактерии. Затова дръжте кърпите си по-далеч – на сухо и проветриво място.

Лак за нокти

Подобно на гримовете и лакът за нокти трябва да се съхранява на стайна температура. А тази в банята често се мени и може да доведе до бързото разваляне.

 

Сподели: