6 начина да внесете оранжев цвят у дома

Харесвате оранжевия цвят, но се страхувате да го вкарате в декорацията на дом...

1155

Всички ние усещаме ефекта от заобикалящите ни силни цветове, но много от нас не смеят да ги използват в домовете си. Ако сте фенове на оранжевото, отстъпете от неутралната палитра и дайде път на този топъл и слънчев цвят. Ето и нашите предложения как да го вкарате в интериора

1. Оранжевото не означава яркост. Ако заложите на тъмни мебели те ще балансират дълбочината на цвета и ще внесат екзотичен вкус. Добавете и няколко неутрални тона, например на пода и дивана, за да омекотите цялостната визия на стаята.

2. Подсилете неутралните цветове като използвате оранжевотокато цвят акцент. Най-лесният начин за това е да добавите оранжевото във възглавниците, ако имате възможност сложете килим с геометричен дизайн в оранжево. Боядисайте рамката на вратата в оранжево за модерен завършек на стаята.

 

3. Ако оранжево и лилаво ви звучи абсурдни като комбинация, вижте следващата снимка. Двата цвята се допълват, за да създадат дълбока и топла комбинация. Използвайте лилавото като основен за стената цвят и в по – светъл тон на дивана. Тъмно оранжевото нека грее като акцент на креслото.

 

4. Харесвате всякакви цветни комбинации? Тогава не се спирайте само на оранжево. Използвайте го в комбинация с други ярки цветове. Като тази кухня с флорална стена, цветни столове и бяла маса.

5. Не сте сигурни кой цвят ще си подхожда с оранжевото? Земните цветове винаги са актуални, а оранжевото ще ги подсили.

6. Дайте живот на сивата стая с няколко геометрични схеми в произведенията, възглавниците и килима. Използвайте жълто и синьо-зелено, а нека оранжевото кресло бъде акцент. 

Сподели: