7 начина да използвате райето в обзавеждането

Променете визуално вида на помещението  

576

Когато имаме малко помещение, една от основните ни цели е да го направим да изгледа по – високо или широко. И тогава на помощ идва райето. Независимо дали говорим за вертикални или хоризонтални, те винаги са решение за малката стая. Предлагаме ви няколко идеи как да включите тези шарки в интериора на дома.

Като стена – акцент


Изберете само една, на която да заложите на райе – независимо дали става въпрос за тапет или боя. В зависимост от ефекта, който търсите изберете вертикално или хоризонтално и съчетайте с цвета на обзавеждането.

За прозорците


Ако не искате да оцветявате стената, сложете райета на прозорците. Завеси с вертикални арки от тавана до пода са чудесно решение за малката стая.

Възглавниците


Ако сте планирали ремонт на спалнята и хола, но бюджетът ви е ограничен, помислете за възглавници на райета. Те също ще уголемят визуално помещението.

Като акцент


Един елемент от стаята, който често пренебрегваме  е килимът. Ето обаче пример как той променя стаята, а изборът на хоризонтални шарки е перфектния за това дълго помещение.

Диванът


Ако изберете диван на райета няма да сбъркате. Този тип мебел се вписва в шаби стил или за кънтри стила и се превръща във фокусна точка.

Спалното бельо


Ако имате малка спалня, защо да не я уголемите с помощта на спалното бельо. Ето пример с различни нюанси на сивото, които придават много изчистен и съвременен вид на стаята.

На стълбите


Едно по – нестандартно решение, но също много ефектно. Така „удължавате стълбите“ и правите цялото помещение по – голямо. 

Сподели: