5 неща, от които не се нуждаете у дома

И които незнайно защо купуваме

7140

Магазините искат да ви продават повече и повече стока. Все пак това е основната им работа. А вашата работа е да прецените, кои ви трябват и кои не. Ето списък с някои вещи и аксесоари, от които не се нуждаете, определено.

Топ чаршаф – за какво ви е? Не дава повече комфорт по време на спане, няма да предпази матрака, нито да го омекоти. Просто допълнително пране.

Сервиз за 12 души – колко често сте канили 12 души на гости наведнъж? И колко често го правите? Повечето от нас наистина не се нуждаят от толкова много чинии, чаши – с различни размери. Aко все пак ви предстои някоя епична и високопоставена вечеря, може да помислите да наемете.

Специализирани продукти за почистване – ако мислите, че за всяко помещение се нуждаете от специален препарат – грешите. Понякога само лимон или оцет и сода ще ви свърши чудесна работа. Или изберете универсален препарат.

Еднакви лампи – понякога търговците ни предлагат да купим по два или три еднакви продукта на по –ниска цена. Колко от тях обаче имате нужда? Защо да купувате две лампи, ако имате една маса, на която да я сложите? Не се поддавайте на подобни „оферти“, защото понякога се опитват да ви пробутат и изостанали и нискокачествени уреди.

Комплект ножове – всъщност ви трябва само един нож, или два. Защо да купувате цял комплект, след като просто няма да ви трябват?

А вие проверихте ли вашите шкафове? Колко от тези неща стоят неизползваеми? Отървете се от тях, за един по – щастлив дом. 

Сподели: