5 промени в къщата, които да направите преди лятото

Уверете се, че сте готови за летния сезон  

2371

Лятото обикновено свързваме с време за почивка, пътувания, ваканции. И докато планираме следващата дестинация, забравяме за къщата и работата, която трябва да се свърши покрай нея. Преди да стегнете куфарите и да отпътувате за някъде, защо не направите едно бързо освежаване на дома си. Така  ще се наслаждавате пълноценно на почивката, без да мислите за ремонтите, които ви предстоят. Освен това сезонът е много подходящ за куп дейности, които в по- хладните месеци няма как да свършим.

Почистете улуците

Лятото не е само слънце. Често проливните дъждове ни изненадват неприятно и ако улуците са задръстени с листа и отпадъци може да възникнат проблеми. Отделете един ден и ги почистете старателно, прегледайте ги и се уверете, че са в добро състояние.

Ремонтирайте покрива

Няма нищо по – лошо от това да протече покривът, а ако не сте у дома и не може да реагирате, щетите може да са доста големи. Затова проверете за евентуални проблеми, счупени керемиди, дупки и го поправете възможно най-бързо.

Боядисайте къщата

Лятото е идеалното време за голямо боядисване - не е нужно да се притеснявате за постоянно дъждовно и ветровито време, а заради топлината ще изсъхне бързо. Ако искате да придадете на вашия дом нов вид, помислете за по – различен цвят.

Измийте прозорците

Почистването на прозорците е важно за добрия външен вид на къщата. Измийте старателно не само стъклата, но и дограмата, както и первазите. Съветваме ги да ги миете по време на залез слънце или сутрин, за да избегнете следите, които остават от водата.

Помислете за охлаждането

Климатик или вентилатор, въпрос на личен избор и начин на живот е какво ще изберете за охлаждане на дома. И при двете има предимства и недостатъци, затова се допитайте до експерт какво ще препоръча за вашия дом, както и кои модели са подходящи. 

Сподели: