5 неща, които не използваме според нуждите

С какво може да почистим монитора?

297

В домакинството обикновено прибягваме до различни помощни средства, за да улесним работата си. Оказва се обаче, че понякога уж обичайните и обикновени предмети употребяваме неправилно.

Пролетно почистванеКогато следвате няколко лесни стъпки няма да усетите как иначе досадното чистене се превръща в детска игра

Ето 5 ситуации, в които грешим.

1. Оцет за почистване

Трикове за бързо почистванеХитри начини да премахнете досадните петна

Екологичното почистване, което предполага отхвърляне на употребата на домакински химикали, отдавна се превърна в тенденция. И едно от най-популярните средства за почистване стана оцетът. Но употребата му в името на чистотата не е толкова обширна, както сме свикнали да мислим.

Например  трябва да спрете да бършете паркета и дървения лакиран под с разредената киселина, тъй като веществото е агресивно и може да е унищожи боята.

2. Пропорцията на прах за пране

Признайте си, колко често мерите с точност праха за пране, който слагате в пералнята? Повечето домакини го правят на око и обикновено слагат повече, в желанието си да изперат дрехите по – добре. Но това е погрешен подход, защото така изпирането става по – трудно и по тъканите остава прах.

3. Хартиени кърпи за полиране на огледала

Изглежда, че в това няма нищо странно. В крайна сметка хартиените кърпи могат да се приемат като модерна замяна на вестниците, с които нашите баби полираха прозорци и огледала. Но истината е, че съставът е различен и обикновено резултатът е влакна по стъклата. Затова по – добре заложете на стария метод или на плат от микрофибър.

 

4. Антибактериални кърпички за монитора

Много от нас предпочитат да не купуват редица специални аксесоари за техниката, а използват обикновени антибактериални. Но това не е добре, защото химикалите, включени в състава им, могат да реагират зле с монитора, което ще се отрази на качеството на изображението.

 

5. Гъба за съдове

Повечето от нас използват гъба в кухнята не само за чиниите - те избърсват масата и плота, печката и мивката, а понякога дори и пода. Нещо повече, използва се месеци, без да вземат предвид огромното количество бактерии върху нея. Гъбата трябва да се използва по предназначение и да се сменя на всеки 1-2 седмици.

 

10 трика за бързо почистванеИдеи, които ще направят живота ви по – лесен  
Сподели: