10 неща, които трябва да бъдат боядисани, за да направят интериора ярък и стилен

Цветът винаги е добро решение

759

Ако се налага да направите бърза актуализация на интериора, но нямате време или финанси за това, отговорът се крие в цветовете. И ако с аксесоари може лесно да постигнете изключителен ефект, то с мебелите въпросът не стои толкова лесно.

В какъв цвят да боядисаме спалнята? Сезонът на отпуските често съвпада и с ремонтите, които предстоят вкъщи. 

Но въоръжени с четка и боя, както и с малко ентусиазъм, лесно ще постигнете, забележителен ефект.

За да освежите апартамента, обаче, не бива да прекалявате, просто трябва да поставите акцент на правилните места. Предлагаме няколко идеи.

Какъв цвят да е банята?Изборът е богат

1. Входна врата

Обикновено се препоръчва коридорът да бъде декориран в светли цветове, така че визуално да изглежда по-голям. Но ако не мислите за наличието на акценти, стаята ще изглежда скучна. Тогава, защо да не оцветите входната врата? Така тя ще се превърне в основния елемент на коридора и няма да ви трябват други декоративни елементи.

2. Цветна стена

Дизайнерите често съветват да направим акцентна стена в една от стаите на апартамента. Изберете контрастен цвят и боядисайте стената, която има прозорец или врата.

3. Табла на леглото

Друг оригинален вариант за декориране на интериора е в спалнята. Ако леглото ви няма табла, нарисувайте я. Не е необходимо да имате талант на художник, който да направи това. Просто боядисайте част от стената зад леглото. Това ще изглежда и много стилно.

4. Столове

Едноцветните столове не са много интересни и не привличат твърде много внимание. За да придадете на помещението настроение, преобразете външния вид на мебелите. Вземете любимия си цвят, за да добавите чар на обикновените столове. Можете да оцветите само облегалките или само краката, така че тези части да бъдат като ярки акценти. 

5. Библиотека за книги

Ако имате стар шкаф за книги, може да го възстановите само с боя. Просто изберете любим цвят и си отделете един уикенд време.

6. Мебели на крака

Мебелите на крака са любими на много дизайнери, тъй като не претоварват пространството, правят го по-леко и по-свободно. Ако в дома ви има такива легло или маса, с помощта на  четка и ярка боя може да нарисувате краката.

7. Кухненски шкафове

Подмяната на кухненските шкафове е лукс, който не всеки може да си позволи. Но с ярка боя, бързо ще постигнете промяна, а наред с това ще направите интериора по – завършен и хармоничен.

8. Скрин

 

Ако преди сте си мислили, че снежнобял скрин се вписва идеално в интериора на вашата спалня, но вече ви е скучен, не го изхвърляйте. С малко боя ще промените вида му и ще добавите цвят в интериора.

9. Дограма

Съгласете се, че типичните бели рамки са твърде скучни и безинтересни. Но ако ги боядисате в ярък цвят, тогава не само прозорецът, но и цялата стая моментално ще се трансформира и ще искри с нови цветове.

10. Стелажи

Друг елемент от интериора, в който можете да вдъхнете нов живот с обикновена боя, са стелажите. Обикновено собствениците на апартамента избират снежнобяли опции, така че да изглеждат хармонично във всяка ситуация и да не се открояват много. А защо не опитате да добавите ярки акценти с тях и да го боядисате в ярък цвят?

Как да запазим наситения цвят на стените у домаИнтериорни бои ТЕРАФЛЕКС® - цветове, неподвластни на времето
Сподели: