Пет вещи за дома, в които не си заслужава да влагате много финансови средства

Има инвестиции в скъпи вещи и уреди за дома, които си струват и при които кач...

48

Домът е крепост, място за обич, подкрепа и почивка за всяко семейство. Това оправдава ежедневните усилия, вложени в поддържането на уют, ред, чистота и добър вид, както и страстта на домакините към следене на модните тенденции в обзавеждането и привнасянето им в собствения дом. Малките детайли, предметите, мебелите, техниката могат не само да улеснят ежедневието и бита на хората, но и да придадат на дома очарование, личен почерк, усещане за стил. Има инвестиции в скъпи вещи и уреди за дома, които си струват и при които качеството е от решаващо значение, но има и вещи, чиято цена е неоправдано висока, имат по-евтини аналози и заделянето на сериозна сума от семейния бюджет за тях е неоправдано и резултат от сляпо следване на модата.

Кои са петте най-купувани вещи за дома, за които не е необходимо да се разделяме със сериозна сума?

  • Ароматните свещи. Те придават тайнственост, уют, спокойствие, екзотичен привкус на дома и изпълват стаите с обаятелен аромат. Всички те. И тези, които струват стотици левове заради марката или лъскавата си опаковка, и онези, които струват левчета. Отделянето на сериозна сума от семейния бюджет, за да окупирате шкафовете си със свещи, чиято цена доближава тази на златото и такава бройка, която никога няма да използвате, не е проява на стил и вкус, а ненужен разход.

  • Декоративните възглавници. Разпръснати из хола, те служат за сядане, облягане, почивка и отмора. Придават романтика на мястото, но не е необходимо да затрупвате пространството с десетки от тях, както и да купувате от тези, чиято цена е по-висока от стойността на дивана. Романтични, стилни или пъстри и весели възглавнички могат да се намерят на скромни цени. Тук качеството на материала е без значение, подменят се лесно и бързо. Също колкото лесно се променя и модата им и толкова лесно ни омръзват.

  • Чиниите. Предназначението си – да се нахраним в тях – изпълняват идеално и тези, които струват левчета. Закупуването на чинии за стотици левове е ненужен лукс. По-скъпите не изглеждат особено по-различно от евтините. И да, те също се чупят.

  • Табуретките. Бутиковите ръчно изработени табуретки от кожи и екзотична рядка дървесина достигат четирицифрени суми. Колкото и уникално да изглеждат, в крайна сметка са просто табуретки, в които не можете нито да разпуснете, нито да се настаните удобно.

  • Шкафът за банята. Виждате го само вие. Важно е да е удобен и да побира вещите на семейството. Както и да е подходящ за мокри помещения. Всичко друго е ненужен разход.

Разбра се, че има вещи, инвестицията в които си струва. Диванът, матракът, техниката са сред уредите и мебелите, за които е редно да отделите повече средства. Те осигуряват правилна стойка, спокоен сън, здраве, удобство, улесняват забързания бит на домакинята. Качеството им трябва да е на първо място, а ако цената е неприемлива за семейния бюджет, можете да си позволите да изтеглите лесен бърз кредит онлайн с ясни условия, без скрити такси, без доказване на доход и без поръчители от Vivus.bg. Така ще имате възможност да закупите качествена вещ от първа необходимост, без да жертвате другите си нужди и без да се нуждаете няколко дни по-късно от майстор за ремонт.

Сподели: