Учени разкриват тайната на дълголетието

Учени разкриват тайната на дълголетието
Източник: unsplash.com

Учени дълго време изследват тяйните на дълголетието, но скорошно проучване показва кои са най-големите врагове на здравословния начин на живот. Премахването на червеното и преработеното месо в полза на повече бобови и пълнозърнести храни и ядки може да увеличи продължителността на живота с повече от десетилетие, категорични са те.

Диетата на политиците

Уинстън Чърчил   Съвременните диетолози биха се ужасили, ако знаеха какво яде известният британски премиер. Чъ...

16/09/2022

Според изследователите т.нар. "западна диета “ не съдържа почти никакви бобови растения, твърде малко плодове и зеленчуци и твърде много млечни и сладки напитки. Именно те са причина за повечето заболявания и затлъстявания. 

Консумацията на пълнозърнести храни води до допълнителни 2,2 години живoт, а ако добавите повече ядки - малко под две допълнителни години.

Как да имате повече енергия с по - здравословно хранене

Попитайте всеки специалист по хранене или лекар и той ще ви каже, че енергийното ни ниво зависи от безкрайни променли...

09/06/2020

Учените са категорични, че никога не е късно да вземете мерки за промени в диетата - дори по-късно в живота тя може да доведе до значително по-висока продължителност на живота. Разбира се, ползите от диетата варират от човек на човек, в зависимост от неговата диета, възраст и фактори на начина на живот.

Например, хората, които вече следват диета, която е относително подобна на „оптималната диета“, могат да очакват по-малко допълнителни ползи в сравнение с хората, които консумират „типична западна диета“.

В крайна сметка, ако искате да сте здрави и да живеете по – дълго, помислете за промяна на режима и наблегнете на бобовите, пълнозърнестите храни и ядките. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...