Освежаващи рецепти с диня за лятото

Освежаващи рецепти с диня за лятото
Източник: pexels.com

Лятото е тук и с него идва времето за освежаващи и вкусни рецепти. Динята е един от най-любимите плодове през този сезон, благодарение на своя сладък вкус и високо съдържание на вода, което помага да останем хидратирани. Предлагаме ви три лесни, изпитани и освежаващи рецепти с диня, които можете да приготвите у дома.

3 рецепти за пълнени гъби

Напоследък ставаме свидетели на какви ли не нови ястия и комбинации. Независимо от това, въпреки изобилието от салати...

19/05/2020

1. Салата с Диня и Фета

Три летни смути рецепти за повече енергия през деня

Добрият ден се познава по правилната закуска. Ако хапнете мазна баничка, надали ще имате сила и енергия за продуктивн...

10/05/2020

Съставки:

4 чаши диня, нарязана на кубчета

1 чаша фета сирене, натрошено

1/4 чаша пресен босилек, нарязан

1/4 чаша черни маслини, без костилки и нарязани

1 малка червена лук, тънко нарязана

2 супени лъжици зехтин

1 супена лъжица балсамов оцет

Сол и черен пипер на вкус

В голяма купа смесете динята, фета сиренето, босилека, маслините и червения лук. В малка купа разбъркайте зехтина и балсамовия оцет, след което подправете със сол и черен пипер.

Полейте салатата с дресинга и внимателно разбъркайте, за да се разпределят съставките равномерно.

Оставете в хладилника за 15-20 минути преди сервиране, за да се охлади добре.

2. Смути с Диня и Кокос

Съставки:

2 чаши диня, нарязана на кубчета и замразена

1 чаша кокосово мляко

1/2 чаша кокосова вода

1 супена лъжица мед или агаве сироп (по желание)

Лед (по желание)

Поставете всички съставки в блендер и смесете до получаване на гладка консистенция. Ако предпочитате по-студено смути, добавете няколко кубчета лед и разбъркайте отново. Сервирайте веднага в охладени чаши и се насладете.

3. Сорбе от Диня и Мента

Съставки:

4 чаши диня, нарязана на кубчета

1/4 чаша захар

Сокът от 1 лимон

1/4 чаша пресни ментови листа

Смелете динята в блендер до гладка смес. Прецедете сместа през сито, за да отстраните семките и пулпа, ако е необходимо. В малка тенджера на средна температура загрейте захарта и лимоновия сок, докато захарта се разтвори напълно. Смесете сиропа с диненото пюре и добавете нарязаните ментови листа. Изсипете сместа в плитък съд и замразете за около 1-2 часа, като разбърквате на всеки 30 минути, за да предотвратите образуването на големи кристали. След като сорбето е напълно замразено, го сервирайте в чаши и декорирайте с още ментови листа.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...