Лятото е тук и с него идва времето за освежаващи и вкусни рецепти. Динята е един от най-любимите плодове през този сезон, благодарение на своя сладък вкус и високо съдържание на вода, което помага да останем хидратирани. Предлагаме ви три лесни, изпитани и освежаващи рецепти с диня, които можете да приготвите у дома.
Напоследък ставаме свидетели на какви ли не нови ястия и комбинации. Независимо от това, въпреки изобилието от салати...
19/05/20201. Салата с Диня и Фета
Добрият ден се познава по правилната закуска. Ако хапнете мазна баничка, надали ще имате сила и енергия за продуктивн...
10/05/2020Съставки:
4 чаши диня, нарязана на кубчета
1 чаша фета сирене, натрошено
1/4 чаша пресен босилек, нарязан
1/4 чаша черни маслини, без костилки и нарязани
1 малка червена лук, тънко нарязана
2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица балсамов оцет
Сол и черен пипер на вкус
В голяма купа смесете динята, фета сиренето, босилека, маслините и червения лук. В малка купа разбъркайте зехтина и балсамовия оцет, след което подправете със сол и черен пипер.
Полейте салатата с дресинга и внимателно разбъркайте, за да се разпределят съставките равномерно.
Оставете в хладилника за 15-20 минути преди сервиране, за да се охлади добре.
2. Смути с Диня и Кокос
Съставки:
2 чаши диня, нарязана на кубчета и замразена
1 чаша кокосово мляко
1/2 чаша кокосова вода
1 супена лъжица мед или агаве сироп (по желание)
Лед (по желание)
Поставете всички съставки в блендер и смесете до получаване на гладка консистенция. Ако предпочитате по-студено смути, добавете няколко кубчета лед и разбъркайте отново. Сервирайте веднага в охладени чаши и се насладете.
3. Сорбе от Диня и Мента
Съставки:
4 чаши диня, нарязана на кубчета
1/4 чаша захар
Сокът от 1 лимон
1/4 чаша пресни ментови листа
Смелете динята в блендер до гладка смес. Прецедете сместа през сито, за да отстраните семките и пулпа, ако е необходимо. В малка тенджера на средна температура загрейте захарта и лимоновия сок, докато захарта се разтвори напълно. Смесете сиропа с диненото пюре и добавете нарязаните ментови листа. Изсипете сместа в плитък съд и замразете за около 1-2 часа, като разбърквате на всеки 30 минути, за да предотвратите образуването на големи кристали. След като сорбето е напълно замразено, го сервирайте в чаши и декорирайте с още ментови листа.