Ръководство за организиране на микроспалнята

Ръководство за организиране на микроспалнята
Източник: unsplash.com

В днешния забързан свят често трябва да се справяме с ограничено пространство, а микроспалните са се превърнали в обичайна реалност за мнозина. Да имаш малка спалня обаче не означава да жертваш стил или функционалност. С малко творчество и добра организация можете да превърнете и най-малката спалня в уютно и ефективно пространство, което отговаря на всичките ви нужди. Вижте няколко съвети и трикове, които ще ви помогнат да се възползвате максимално от ограниченото си пространство.

В какъв цвят да боядисаме спалнята?

Сезонът на отпуските често съвпада и с ремонтите, които предстоят вкъщи. Ето защо днес ще ви покажем няколко спални в...

25/12/2015

Разчистване и приоритизиране:

Започнете с разчистване на микроспалнята. Преценете вещите си и подредете по важност най-важните неща.

Уют и комфорт в малката спалня

Предстои ви да се нанасете в малък апартамент, в който спалното помещение е също така малко? Таите ли надежда, че ще ...

22/12/2015

Помислете за минималистичен подход, като запазите само това, от което наистина се нуждаете и което обичате.

Инвестирайте в решения за съхранение, като например кошове за съхранение под леглото и плаващи рафтове.

Изберете мултифункционални мебели:

Изберете мебели, които служат за различни цели. Например, легло с вградени чекмеджета за съхранение или разгъваемо бюро могат да увеличат функционалността.

Помислете за таванско легло, за да създадете пространство под него за уютен кът за четене, малък офис или допълнително място за съхранение.

Използвайте вертикалното пространство:

Възползвайте се от предимствата на вертикалното пространство, като инсталирате високи рафтове за книги, шкафове на стената или висящи органайзери.

Използвайте кукички или щипки по стените за окачване на предмети като чанти, шапки или аксесоари, като по този начин ще освободите място на пода.

Инвестирайте в мебели за пестене на пространство:

Проучете възможностите за пестене на място, като например сгъваемо бюро, маса за монтиране на стена или масички за вграждане.

Помислете за падащи легло, което може лесно да се сгъва, когато не се използва. Така се осигурява повече пространство през деня.

Осветлението е от значение:

Използвайте стратегически разположено осветление, за да създадете илюзия за пространство. Помислете за стенни аплици или висящи лампи, за да освободите място за нощните шкафчета.

Изберете светли, прозрачни завеси, за да позволите на естествената светлина да озари стаята и да създаде въздушна атмосфера.

Създавайте илюзии с огледала:

Огледалата могат да направят малкото пространство по-голямо, като отразяват светлината и създават дълбочина.

Помислете за огледало в цял ръст или за огледални мебели, за да добавите елегантност и същевременно да подобрите усещането за пространство.

Оптимизирайте пространството в гардероба:

Увеличете максимално потенциала на гардероба си, като използвате тънки закачалки, органайзери и кошове за съхранение.

Помислете за въвеждане на капсулен гардероб, за да оптимизирате избора си на дрехи и да намалите безпорядъка.

Персонализирайте с единна цветова схема:

 

Изберете единна цветова схема, за да създадете визуално приятна и хармонична атмосфера.

Светлите и неутралните цветове могат да направят стаята по-отворена, а цветните тонове могат да придадат индивидуалност, без да претоварват пространството.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...