Основни правила за чист и подреден коридор

Основни правила за чист и подреден коридор

Мръсни обувки, мокри подове и планини от зимни якета и палта – понякога коридорът ни не прилича на снимка в модно списание. Предлагаме няколко прости съвета, които ще ви помогнат да организирате правилно пространството и да превърнете входната зона в модерно, стилно пространство.

5 решения за повече място в коридора

Имате дом от 10 и повече години. Тогава сте били сами или младо семейство. Днес имате две деца, понякога и куче, а то...

25/07/2016

Според социологическите проучвания в коридора най-много ни притесняват излишните обувки, връхни дрехи, раници и чанти, както и мокрите подове и мръсотия. Мнозина също не харесват натрупването на шапки и шалове и липсата на място за сядане. Съгласни ли сте с това? Тогава нашите съвети са за вас!

1. Изберете подходящите мебели и ги съобразете с вашите нужди

Как да променим вида на коридора

Повтаряли сме го много пъти и няма да се уморим – не пренебрегвайте вашия коридор. Колкото и да го пренебрегвам...

11/02/2017

Правилните мебели са алфата и омегата на добрия, функционален интериор на коридора. Затова подходете към избора на мебели с особено внимание. Тя трябва да бъде компактна, просторна и да има голямо разнообразие от решения за съхранение. В идеалния случай в коридора трябва да има отделения за обувки, пейка за сядане (най-добре с вградено чекмедже), кошници за шапки и шалове, закачалки и куки за дрехи . 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Iwona Jar (@iwona.jar)

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от |KATE |NORDIC INTERIOR & LIVING (@hygge_by_kate)

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Arhitecture&design (@arhitecturedesign)

2. Поддържайте подовете чисти и сухи

Когато е мръсно и не се почиства тук, цялото впечатление от вашия апартамент се разваля. Красиво стилно килимче ще предпази пода от мокри обувки, мръсотия и драскотини. В допълнение, той ще украси коридора и ще създаде правилното настроение още от прага, сякаш информира всеки, който влиза: тук живеят спретнати собственици, които следват интериорната мода. Дизайнерите препоръчват цветни модели от влагоотблъскващи и мръсотейки материали. Обърнете внимание на модерните външни килими: сега на пазара има много интересни предложения!

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Skinnwille Home (@skinnwillehome.se)

3. Сезонно почистване

Дори в големи къщи коридорът обикновено има малка площ, така че е особено важно да се поддържа ред тук. Експерти като Мари Кондо препоръчват входната зона да се почиства всеки сезон и да се оставят само най-необходимите неща. През пролетта - почистете зимните дрехи, обувки и аксесоари на мецанина, а през есента по същия начин се отървете от летния гардероб. Ако следвате това просто правило, вашият коридор ще стане възможно най-практичен и ефективен за ежедневието.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Sisal And Seagrass Ltd (@sisalandseagrass)

4. Възползвайте се максимално от високите тавани

Независимо дали вашият вход е малък или голям, трябва да се възползвате максимално от пространството. С високи тавани може да изградите допълнителни рафтове или куки за връхни дрехи. Търсете функционални решения. Добър вариант биха били кошниците за съхранение на аксесоари, които могат лесно да се преместват от място на място, ако е необходимо.

5. Грижете се за красотата

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Laura (@idamariankotona)

Както вече казахме, антрето е първото нещо, което вашите гости виждат, когато влязат в къщата. Ето защо, като се грижите за функционалността, не забравяйте за красотата! Отделете малко повече внимание на залата: нови тапети, пребоядисани стени или стилни аксесоари ще ви помогнат бързо и лесно да актуализирате интериора и да създадете правилното впечатление за вашия дом.

 

20+ идеи за декорация в коридора

Може би си мислите, че коридорът не е много важна част от жилището, просто защото не прекарваме тук толкова време,&nb...

18/02/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...