Най-модерните цветове за спалнята

Най-модерните цветове за спалнята

Известно е, че цветът оказва голямо влияние върху цялостното възприятие на стаята. Избираме правилната гама за спалнята, за да заспите лесно, да се отпуснете удобно и да се събудите бодро сутрин

Сив

Шисти, сребро, гълъбово - почти всички нюанси на сивото създават хармонична и спокойна атмосфера в стаята. Можете да се придържате към монохроматичен декор или да си позволите да експериментирате, тъй като сивото е идеалният фон за всякакви акценти.

Зелено

Зеленото обикновено се свързва със здраве и благополучие. Казват дори, че естествените нюанси естествено облекчават стреса. В спалнята е по-добре да се даде предпочитание на приглушени тонове, а не на ярки изумрудени или светлозелени цветове. С тях най-добре се комбинират неутрални нюанси - сиво, бяло и бежово.

Син

Нюансите на синьото предизвикват усещане за освежаващи морски вълни и ясно небе, поради което създават спокойствие и уют в спалнята. По-дълбоките тъмни тонове и ефирните пастелни цветове ще изглеждат еднакво добре на стените.

Бежово

Бежовите тонове създават усещане за топлина и сигурност в спалнята. За да не изглежда интериорът твърде скучен, добавете няколко меки цветни акцента или комбинирайте различни текстури от естествена кожа до велур.

Розово

Розовото създава усещане за сигурност и настроение, на асоциация със захарен памук, маршмелоу и пенливо вино. За спалнята изберете светли тонове и добавете бяло, кремаво, светло сиво към палитрата, така че да не се окаже твърде „сладко“.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...