Необичайни употреби на бирата

Необичайни употреби на бирата

Ако остане някоя отворена кутия бира след парти у дома, не я изхвърляйте.  Остатъците могат да бъдат използвани по разнообразие от начини – за много от които повечето хора никога не биха се сетили. Ето идеи за това, как да изразходвате остатъка от бира.

Бирена вана

Бирата е отличен балсам за кожата. Следващия път, когато искате да се поглезите дълго във ваната, добавете кутия тъмна бира! Това е добра алтернатива на добавянето на солени кристали (които омекотяват водата.

Успокойте разстроен корем

Ако имате стомашно разстройство, бавното отпиване на кутия бира може да ви помогне да го успокоите, а алкохолът има анестетичен ефект, който помага за облекчаване на болката. Както повечето от нас знаят, бирата също е много ефективен лек за махмурлук!

Полирайте вашите мебели

Бирата е изненадващо добър лак за мебели от дърво. Оставете кутия бира да се дегазира и изсипете малко върху кърпа за полиране. Полирайте дървените си мебели и след това избършете.

Мариновайте месото

От бирата се получава отлична марината. Наистина няма значение какво месо приготвяте – тя е чудесна за почти всички видове (колкото по-дълго, толкова по-добре) в марината от бира.

Естествено премахва охлюви

Охлювите са ужасен вредител в градината. Вместо да използвате химикали върху вашите зеленчуци, заровете малка чинийка до ръба й в градината и слагайте прясна бира в нея всеки ден. Охлювите ще бъдат привлечени от миризмата и ще се удавят.

Наторете градината

Маята и други екстракти в кутия бира са много полезни за растенията. Ако в крайна сметка се окажете с купчина останали полуизпити кутии или бутилки бира, излейте ги в градината. 4

Спира пчелите

Пчелите и осите биват привлечени от бирата – така че вместо да харчите цяло състояние за масла от цитронела или свещи, поставете няколко отворени кутии бира около двора на следващото си барбекю.

Измийте косата

Биреният „шампоан“ може да придаде блясък и тяло на отпуснатата коса. Освен това е много по-естествена алтернатива на закупените от магазина шампоани, които съдържат много химикали. Просто смесете една кутия бира със сурово яйце и я използвайте, както бихте използвали обикновен шампоан.

Направете тесто

Когато правите тесто, често добавяте малко набухвател – обикновено бакпулвер. Може да използвате и бира – мехурчетата в напитката и маята правят втасването. И така, ето рецептата: сложете 1,5 чаши брашно и 1/2 чаена лъжичка сол в купа. Налейте 300 мл бира, докато разбърквате. Това е! Ако тестото е твърде гъсто, добавете още бира. Ако е твърде рядко, добавете още малко брашно.

Барбекю пиле

Това трябва да е една от най-лесните рецепти. Просто взимате отворена кутия бира, поставяте пиле върху нея и сложете на барбекюто. Бирената кутия се поставя в областта на шията (където обикновено пълните пилето) и се изправя. Докато пилето се готви, бирата се загрява и овкусява нежно месото. В крайна сметка получавате вкусно и изненадващо сочно пиле. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...