Лесни стъпки към удобната и комфортна спалня

Лесни стъпки към удобната и комфортна спалня

В типичните апартаменти всеки сантиметър жилище е от значение, така че когато планирате дизайна на спалнята си, е важно да помислите колко удобно ще ви бъде да използвате мебелите всеки ден.

В какъв цвят да боядисаме спалнята?

Сезонът на отпуските често съвпада и с ремонтите, които предстоят вкъщи. Ето защо днес ще ви покажем няколко спални в...

25/12/2015

1. Изберете удобно легло

Първата стъпка е да вземете решение за размера на леглото: лесно можете да намерите дължината на леглото, което ви подхожда - за да направите това, трябва да добавите 30 см към височината си. Стандартните размери са 200см и 190см . Ширината на единичното легло варира от 90–100 см - в него ще бъде удобно и ученик, и тийнейджър. Но за възрастен си струва да погледнете персон и половина.

Не дръжте тези неща в спалнята

Спалнята е онази част от дома ви, в която трябва да се отпуснете и да се чувствате максимално добре, за да може да им...

18/11/2015

 

2. Оставете проход между леглото и стената

Оставете проход между леглото и стената: най-малко 70 см . Ще ви позволи да се съблечете и да си легнете удобно. За двойно легло трябва да има два такива прохода - от всяка страна. 

3. Осигурете място за работна маса или тоалетка

Мебелите не трябва да са в непосредствена близост до леглото. Необходимо е компютърното бюро да се отстрани поне на 1 метър от таблата. И осигурете необходимото пространство за преместване на стола назад.

4. Поставете скрин или шкаф за съхранение

Помислете за ширината на самата мебел (50,8–61 см) , нейните чекмеджета (40,6–50,8 см) и добавете около 45 см към тях за подход. Имайте предвид, че долните чекмеджета изискват повече място за отваряне - ще трябва да седнете, за да направите това. Оптималното разстояние между скрина и ръба на леглото е 157–180 cm.

 

Изчислено е и пространството за шкаф с врати - необходимо е да се предвидят поне 80 см свободно пространство за отваряне. Около 50 см се „изяждат“ от отвореното крило, други 30 см се консумират от прохода по него.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...