Колко високо трябва да бъде нощното шкафче в спалнята?

Колко високо трябва да бъде нощното шкафче в спалнята?

Нощното шкафче не принадлежи към категорията на мебелите от първа необходимост. Можете и без него, нали? В малка спалня ролята на нощно шкафче може да се играе от компактна табуретка или дори мек пуф. Но ако все пак планирате да го закупите, тогава трябва да вземете решение за размерите. Просто казано, удобството и функционалността му зависят от размера на нощното шкафче.

15 алтернативи на нощното шкафче

Ако искате да спестите малко пари при обзавеждането на спалнята, се налага да разгърнете креативността си и да направ...

26/02/2017

Може би сте забелязали, че нощните шкафчета могат да бъдат напълно различни: малки и ниски, просторни и високи, с рафтове и без тях. Кое е подходящо за вас?

Височина - основният параметър на нощното шкафче. Както показва практиката, твърде ниското и твърде високото нощно шкафче причинява дискомфорт. Идеалната височина на нощното шкафче е на нивото на леглото, така че да е удобно да вземете чаша вода от него или да поставите книга. И визуално нощното шкафче и леглото ще изглеждат органични.

14 необичайни идеи за нощно шкафче

Нощното шкафче в спалнята е важен герой в интериора на помещението. Ако сте отворени към нови идеи и обичате да майс...

23/12/2015

Ширина - също толкова важен показател. От това зависи дали нощното шкафче ще се вижда или ще се „изгуби“ в стаята. Съветваме ви да се съсредоточите върху размерите на леглото: колкото по-голямо е мястото за спане, толкова по-широко трябва да бъде нощното шкафче.

Дълбочина - ако не планирате да използвате нощното шкафче като място за съхранение, тогава не се нуждаете от дълбоко. Нямате достатъчно място в апартамента си и всеки сантиметър е от значение? Тогава нощното шкафче може да служи за съхранение! Но се препоръчва да инсталирате модел с дълбочина повече от 50 сантиметра - това ще направи неудобно да се приближите до леглото.

 

5 правила за избор на нощно шкафче

Изберете нощно шкафче заедно с леглото си. Те трябва да са пропорционални и да имат единен дизайн, за да се допълват и да създават цялостна визия.

Обърнете внимание на материала, използван за направата на нощното шкафче. Мебелите могат да бъдат изработени от дърво, MDF, ПДЧ, а някои модели имат вложки от еко кожа и изкуствен камък. Най-екологичният материал е масивната дървесина, а най-икономичният е ПДЧ.

Обмислете дизайна. Това е важно от гледна точка на дизайна и съхранението.

 

Формата на нощното шкафче също е важна. За класически интериор изберете квадратни или правоъгълни нощни шкафчета, а за по-модерен – кръгли, висящи „във въздуха“, стъклени, железни или „бетонни“.

 

Фокусирайте се върху себе си

Спазването на правила е добре, но понякога те трябва да бъдат нарушавани. Особено ако въпросът се отнася до вашия личен комфорт. Може би във вашата спалня височината на нощното шкафче не трябва да е на нивото на леглото? Може би ви е удобно, когато нощното шкафче е малко по-ниско или по-високо? Или може би не искате да поддържате цветовото единство на масите с леглото? Във всеки случай зависи от вас да решите.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...